Welcome
Home
Kontakt


KATEGORIJE

PRETRAGA
Pronadji
sve reči
bilo koju reč
kompletnu frazu
Prikaži


Bez slikaDesign by Art4m 2005.
Copyright © Info-Tours.NET 2005.
Home > Najave - BEOGRAĐANI, TESTITRAJTE NOVE TROLEJBUSE
BEOGRAĐANI, TESTITRAJTE NOVE TROLEJBUSE
Beograd -- U kragujevačkoj prevozničko - proizvodnoj firmi "Vulović transport" u toku su pripreme za početak sklapanja trolejbusa marke "MAZ"... Izvor:Danas

BEOGRAĐANI, TESTITRAJTE NOVE TROLEJBUSE

Prvi (probni) model biće završen do kraja meseca, a nakon toga će, početkom marta, biti predat beogradskom Gradskom saobraćajnom preduzeću (GSP) koje će ga, u narednih pola godine, testirati na ulicama glavnog grada Srbije.

“Beograd planira da kompletan prevoz u centru grada organizuje sa vozilima na električni pogon, odnosno trolejbusima, tramvajima i elektrobusevima. Očekujemo da će trolejbusi čije sklapanje počinje u našoj firmi da zadovolji ekološke, bezbedonosne i druge standarde, i da ćemo Beogradu u narednom periodu da isporučimo veći broj tih vozila”, kažu za Danas u "Vulović transportu".

Ukoliko zadovolji kriterijume i potrebe GSP, u "Vulović transportu" će, poručuju iz te firme, tokom godine početi montaža trolejbusa najpre za to beogradsko preduzeće, a potom i za regionalna tržišta.

U "Vulović transportu" tvrde, naime, da je potreba za novim trolejbusima u okruženju velika, te da, na primer, Atina, Sofija i Bukurešt, u 2017. planiraju zamenu trolejbuskog voznog parka i da su za to već izdvojili potreban novac.

"Vulović transport" je saradnju sa poznatim bel oruskim proizvođačem motornih vozila "MAZ", počeo pre desetak godina, i to kao ovlašćeni zastupnik i prodavac kamiona te kompanije. Potom je u Kragujevcu startovala montaža "MAZ-ovih" gradskih autobusa sa pogonom na gas. Lane je u pogonu "Vulović transporta", u staroj kragujevačkoj industrijskoj zoni, sklopljeno i domaćim prevozničkim firmama isporučeno oko 80 autobusa te vrste. Do sada je ugovorena ovogodišnja isporuka 65 autobusa, a u "Vuloviću" kažu da očekuju nove porudžbine.

U planu je i sklapanje "MAZ-ovih" kipera i kamiona za prevoz smeća, za koje je već zainteresovano nekoliko gradova u Srbiji.