Welcome
Home
Kontakt


KATEGORIJE

PRETRAGA
Pronadji
sve reči
bilo koju reč
kompletnu frazu
Prikaži


Bez slikaDesign by Art4m 2005.
Copyright © Info-Tours.NET 2005.
Home > Najave - KCB: Umetnik je prisutan - prezentacija i razgovor
KCB: Umetnik je prisutan - prezentacija i razgovor
Likovna galerija, Knez Mihailova 6 16.3 - 20.4.2017. MIŠKO PAVLOVIĆ Put, linija, žica, mreža, kavez Sreda, 29. mart, 15:00 i 17:00 Umetnik je prisutan - prezentacija i razgovor sa umetnikom, uz video projekciju. Moderatori razgovora: Gordana Dobrić i Katarina Kostandinović... Izvor: KCB

Program  Umetnik je prisutan osmišljen je kao razgovor sa umetnikom Milivojem Miškom Pavlovićem na njegovoj samostalnoj izložbi Put, linija, žica, mreža, kavez u Likovnoj galeriji Kulturnog centra Beograda, i prezentacija njegovog obimnog multimedijalnog opusa u oblastima bioskulpture, murala i grafičkog dizajna.

Na postavci aktuelne izložbe na kojoj je predstavljena najnovija produkcija slika iz perioda 2015-2016. govoriće se o složenom višemedijskom postupku izgradnje slikovne predstave od digitalnih skica/kolaža koncipiranih od likovnih, vizuelnih i narativnih citata do transponovanja kompozicije u medij tradicionalnog slikarstva. Rizomsko povezivanje ideja, fragmenata i entiteta ključ su u tumačenju složenog sistema simbola, amblema, metafora i alegorija kojima se autor služi u artikulaciji samosvojnog umetničkog iskaza postavljenog na granici realnosti i fikcije. Rad u oblasti bioskulpture, koji je bio i tema doktorske disertacije umetnika na FLU u Beogradu, gde predaje predmete crtanje i slikanje, predstaviće zajednički napor Topiary Art Trust, kreativnog tima umetnika, dizajnera i biologa  koji su u svojim umreženim znanjima iz različitih oblasti od 2007. realizovali u našoj urbanoj kulturi više projekata skulptura i instalacija u čije umetničke forme su ključene i biljne vrste.

Rađene u duhu saradnje čoveka sa prirodom zelene skulpture grupe TAT beograđanima su poznate po radovima:  Tri žirafe (2007/2008) na Topčiderskoj zvezdi, Paun iLeptir (2008) u Botaničkoj bašti, Tri Tripoda (2009/2010) ispred TC Ušće, Dafne (2011) na Adi Ciganliji, a projekti su ostvareni i u Apatinu, Čačku i drugim gradovima. Kao jedinstvena ostvarenja na našoj art sceni bioskulpture grupe TAT posmatraju se i kao antiteza tradicionalnom vajarstvu jer pored konstrukcije u klasičnom materijalu u svoju biljnu pattern formu  uključuju rast, razmnožavanje, starenje, metaboličke i druge procese živog organizma.

Milivoj Miško Pavlović (Beograd,  1965), diplomirao je, magistrirao i doktorirao na FLU u Beogradu, na katedri za slikarstvo. Od 1991. do 2002. živeo je i radio paralelno u Parizu i Beogradu. Kao  stipendista francuske vlade 1991-1992, boravi o je u Cite International des Arts i  bio gostujući student na ENSBA u ateljeu  Vladimira Veličkovića. Osim slikarstva bavi se skulpturom, grafikom, ilustracijom i grafičkim oblikovanjem, kao i monumentalnim slikarskim tehnikama. Izlagao je  na 25  samostalnih  i na preko dve stotine grupnih izložbi u zemlji i inostranstvu . Profesor je na FLU u Beogradu i na FDU gde predaje predmete  Likovna kultura,  Likovni žanrovi i Vizuelni mediji. Osnivač je grupe Topiary Art Trust (TAT) sa kojom je izveo  niz projekata „zelene skulpture“ u Beogradu i drugim gradovima.  Član je ULUS-a , ULUPUDS-a i Maison des Artistes.

Prateći program izložbe:

Subota, 1. april u 13:00 
Stručno vođenje kroz izložbu: učestvuju: umetnik i kustos izložbe Gordana Dobrić
Subota, 8. april u  13:00 
Stručno vođenje kroz izložbu: učestvuju: umetnik i istoričar umetnosti Mila Jovanović
Četvrtak, 13. april u 19:00
Nedelja pred zatvaranje, susret i razgovor sa umetnikom