Welcome
Home
Kontakt


KATEGORIJE

PRETRAGA
Pronadji
sve reči
bilo koju reč
kompletnu frazu
Prikaži


Bez slikaDesign by Art4m 2005.
Copyright © Info-Tours.NET 2005.
Home > Najave - Dig(i)MAU – otkrivamo građu zajedno
Dig(i)MAU – otkrivamo građu zajedno
Nakon višemesečnog rada, novi sajt Muzeja afričke umetnosti posvećen isključivo digitalizovanom muzejskom materijalu iz fotografskog, audio i video-arhiva, otvoren je za publiku.... Izvor: MAU

Dig(i)MAU – otkrivamo građu zajedno

Tokom 2016. godine, zahvaljujući finansijskoj podršci Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije, stvoreni su svi preduslovi da se započne sa digitalizacijom obimne muzejske građe. Projekat „Dig(i)MAU“ postao je izvrsna prilika da donedavno nedostupni arhivski materijali budu stručno obrađeni, digitalizovani i prezentovani na posebno osmišljenom sajtu.

Sadržaj koji se nalazi na sajtu www.digimau.org predstavlja svojevrsnu pozivnicu stručnoj i naučnoj javnosti, ali i svim ljubiteljima raznovrsnih tema vezanih za fenomene iz oblasti afričkog, jugoslovenskog i kulturnog nasleđa Srbije da se intenzivnije upuste u istraživanje, otkrivanje i promišljanje svih potencijala koje MAU kao institucija čuva.

Sa željom da u godini u kojoj slavimo 40 godina postojanja i kontinuiranog rada na polju muzeološke prakse premijerno predstavimo barem deo ove bogate i vredne dokumentacije, pozivamo vas da posetite naš novi sajt i upoznate se sa njegovim sadržajem.