Welcome
Home
Kontakt


KATEGORIJE

PRETRAGA
Pronadji
sve reči
bilo koju reč
kompletnu frazu
Prikaži


Bez slikaDesign by Art4m 2005.
Copyright © Info-Tours.NET 2005.
Home > Najave - MOST NA ADI DOBIJA BRATA BLIZANCA
MOST NA ADI DOBIJA BRATA BLIZANCA
U okviru srednjeg magistralnog prstena u Beogradu uskoro će početi gradnja još jednog mosta na Dunavu, kod Ade Huje, kaže gradski urbanista Milutin Folić... Izvor:Tanjug

MOST NA ADI DOBIJA BRATA BLIZANCA

Novi most kod Ade Huje je neophodan kako bi se Pupinov most između Zemuna i Borče spojio sa Zrenjaninskim i Pančevačkim putem.

Gradnja mosta preko Ade Huje, koji će biti dug nešto manje od tri kilometra, prema prvim procenama, trebalo bi da košta oko 180 miliona evra.

"Preko špica Ade Huje, nizvodno od sportskih sadržaja, proći će most sličan mostu na Adi Ciganliji, a trebalo bi da poveže saobraćajnicu koja ide oko pančevačke strane Beograda", rekao je Folić Tanjugu.

Most bi se gradio u četiri faze, od Pančevačkog puta do obaloutvrde, zatim do Ade Huje i na kraju do Višnjičke ulice i Slanačkog puta.

Izgradnjom tog mosta bi u potpunosti bio završen srednji magistralni prsten u Beogradu, kaže Folić i podseća da se završava i spoljni prsten, odnosno obilaznica oko Beograda, kao i unutrašnji magistralni prsten koji se razvija, takođe, preko mosta na Adi Ciganliji zajedno sa srednjim prstenom.