Welcome
Home
Kontakt


KATEGORIJE

PRETRAGA
Pronadji
sve reči
bilo koju reč
kompletnu frazu
Prikaži


Bez slikaDesign by Art4m 2005.
Copyright © Info-Tours.NET 2005.
Home > Najave - MSUB: vođenje kroz izloćbu
MSUB: vođenje kroz izloćbu
Muzej savremene umetnosti vas poziva na javo vođenje kroz izložbu Leksikon Tânja Ostojić u sredu 28. juna 2017. godine u 18.30 časova u Salonu Muzeja savremene umetnosti.. Izvor: MSUB

Muzej savremene umetnosti vas poziva na javo vođenje kroz izložbu Leksikon Tânja Ostojić u sredu 28. juna 2017. godine u 18.30 časova u Salonu Muzeja savremene umetnosti (Pariska 14). Kroz izložbu vodi Tatjana Tanja Ostojić iz Beograda, učesnica projekta Leksikon Tânja Ostojić .

Leksikon Tânja Ostojić (2011-17) je dugogodišnji regionalni interdisciplinarni, participativni istraživačko-umetnički projekat umetnice Tanje Ostojić koji uključuje saradnju sa ženama istog imena i prezimena. Tanje Ostojić koje su uzele učešće u projektu su različitih nacionalnosti, pripadaju različitim generacijama i godištima, različitog su stepena obrazovanja, profesija, socijalnog statusa, kao i različitih životnih iskustava, ali se sve mogu sporazumeti na srpsko-hrvatskom jeziku i sve one ili njihovi roditelji potiču sa teritorije SFRJ.

Putem personalizovanog sociološkog istraživanja i direktne društvene i kreativne razmene, umetnica Tanja Ostojić kreira mape koje dokumentuju ratne, posleratne i ekonomske migracije, te teme identiteta i roda, kao i pristupa edukaciji i uslovima zaposlenja i privređivanja ovih tridesetak imenjakinja. Na izložbi će biti prikazan deo arhive sociološkog istraživanja, radovi nastali u kreativnim radionicama, kao i foto i video dokumentacija susreta, dela socijalne i kreativne razmene. Radovi u terakoti nastali su 2013. godine na radionici u okviru Simpozijuma Terra u Kikindi, dok su radovi u tehnici dokumentarnog veza nastali na radionicama u Goethe-Institutu u Beogradu januara 2017, u MSU Banjaluka marta 2017. i MSU Zagreb aprila 2017. u saradnji sa beogradskom umetnicom Vahidom Ramujkić.

Izložba Leksikon Tânja Ostojić u Salonu Muzeja savremene umetnosti traje do 31. jula 2017, a zatim se seli u Atelje MMSU Rijeka (od 10.8. do 7.9. 2017.).