Welcome
Home
Kontakt


KATEGORIJE

PRETRAGA
Pronadji
sve reči
bilo koju reč
kompletnu frazu
Prikaži


Bez slikaDesign by Art4m 2005.
Copyright © Info-Tours.NET 2005.
Home > Najave - NAUČNO-TEHNIČKA BAŠTINA U ZBIRKAMA UNIVERZITETA U BEOGRADU
NAUČNO-TEHNIČKA BAŠTINA U ZBIRKAMA UNIVERZITETA U BEOGRADU
 Muzej nauke i tehnike - Beograd otvara izložbu „Naučno tehnička baština u zbirkama Univerziteta u Beogradu“ autora Zore Atanacković, višeg kustosa Muzeja... Izvor: MNiT

MUZEJ NAUKE I TEHNIKE - BEOGRAD

Galerija „Aleksandar Despić“ – AD galerija

Skender-begova 51

 

 

Izložba

NAUČNO-TEHNIČKA BAŠTINA U ZBIRKAMA UNIVERZITETA U BEOGRADU

20. jul – 20. avgust 2017. godine

 

Muzej nauke i tehnike - Beograd otvara izložbu „Naučno tehnička baština u zbirkama Univerziteta u Beogradu“ autora Zore Atanacković, višeg kustosa Muzeja.

 

Cilj izložbe je da se predstavi tehnička baština sačuvana u zbirkama Fakulteta Univerziteta u Beogradu, kao pokazatelj razvoja nauke i tehnike na teritoriji Srbije - biće predstavljeno naučno-tehničko nasleđe Hemijskog, Farmaceutskog, Medicinskog i Rudarsko-geološkog fakulteta, Astronomske opservatorije i Univerzitetske biblioteke.

 

Izložba prikazuje istorijski razvoj visokoškolske nastave u Srbiji, od osnivanja Liceja 1808. godine, pa sve do osnivanja Velike škole 1830. i Univerziteta 1905. godine.

 

Izložba je proistekla iz istraživačkog projekta Muzeja nauke i tehnike „Naučno-tehnička baština na univerzitetima u Srbiji“. Evidentiranjem i zaštitom nasleđa univerziteta u Srbiji i promocijom istorije nauke i tehnike na našim prostorima, čuva se i razvija kulturni identitet Srbije.

 

Svečano otvaranje izložbe „Naučno tehnička baština u zbirkama Univerziteta u Beogradu“ je u četvrtak 20. jula 2017. godine u 18 sati, u Muzeju nauke i tehnike - Galerija „Aleksandar Despić“, ulaz iz Dobračine ulice broj 51. 

 

 

Kontakt osoba:

Ivan Stanić, PR Muzeja nauke i tehnike

ivan.stanic@muzejnt.rs0653260750

 

Radno vreme Muzeja:

utorak – nedelja:  10 – 20 časova

www.muzejnt.rs