Welcome
Home
Kontakt


KATEGORIJE

PRETRAGA
Pronadji
sve reči
bilo koju reč
kompletnu frazu
Prikaži


Bez slikaDesign by Art4m 2005.
Copyright © Info-Tours.NET 2005.
Home > Najave - SPREMITE I 1.400 RSD MESEČNO: NAJVEĆI PROBLEM U ZGRADAMA
SPREMITE I 1.400 RSD MESEČNO: NAJVEĆI PROBLEM U ZGRADAMA
Beograd -- Beograđani kojima zgrade održava Gradsko stambeno preduzeće neprijatno su iznenađeni najavom da će im održavanje poskupeti za 50 odsto.. Izvor: B92, prva

SPREMITE I 1.400 RSD MESEČNO: NAJVEĆI PROBLEM U ZGRADAMA


A šta je razlog za poskupljenje?

Ako živite u petnaestospratnici, a ne radi vam jedan lift, blago je reći da ste u paklu. Ovaj drugi stalno je pun, čeka se dugo, a računi stižu.

Gradsko stambeno je pod izgovorom da bi trebalo liftovi da se bolje održavaju poskupelo svoje usluge održavanja sa 11 na 17 dinara po kvadratu

"Dve nedelje nam lift ne radi, zato što nemaju rezervni deo, dugme da promene čeka se po nedelju dana, mislim da je to - udri po boraniji, ni znanja u radu, a samo da uzmu ljudima pare", kaže upravnik zgrade Velizar Jovanović.

Neće svi Beograđani dobiti veći iznos na računima Infostana. Poskupeće samo oni stanovi koje održava gradsko stambeno, a njih je oko 250.000. Za stan od 50 kvadrata, stambeno će sada naplaćivati 850 dinara, kada se sabere sa čišćenjem i prosečnom naknadom upravniku, to izađe na 1400 dinara.

"Mislim da je korektno, ali da se održavaju, a naš recim o ne radi već deset dana", kaže jedan od građana.

"Ne vredi tu nešto preduzimati, pokušavala sam ja tu preko opštine, pa prebacuju s telefona na telefon", ističe jedna sugrađanka.

"Moji kumovi žive u zgradi gde se ne održava ništa, ali ako bi se održavalo, onda podržavam, jer liftovi su najveći problem u tim stambenim zgradama", kažu.

Najveći je problem i što je Nadzorni odbor gradskog stambenog samoinicijativno povećao cenu svoje usluga, a gradonačelnik tvrdi da ne zna šta je potpisao

Gradsko stambeno, kao ni Sekretarijat za stambene i komunalne poslove nas nisu udostojili odgovora, baš kao i mnoge upravnike zgrade. Po novom zakonu, pre podizanja cene moraju da se konsultuju sa stambenim zajednicama

"Sada se domaćinski svi ophodimo pema zgradi ima dosta tih zahteva i onda gradsko stambeno j u zagušenju, tromi su, sporo odgovaraju na naše zahteve i kasne s intervencijama", kaže Ljubiša Banovački iz Udruženja profesionalnih upravnika Beograda

Da ironija bude veća, gradsko stambeno u zgradi na Studentskom trgu ne održava lift, jer je star i nema delova. Ta uloga poverena je drugoj firmi.

"Dakle, imamo situaciju da je gradsko stambeno na konto lifta u ovoj zgradi 49 odsto i vlasnici stanova i ja kao upravnik ne dobijamo tu uslugu jer je oni ne izvršavaju", objašnjava on.

Mnoge nove zgrade i naselja po Beogradu odavno plaćaju mnogo više održavanje od onog u gradskom stambenom. Dakle, rešenje je možda u raskidanju ugovora i prelazak kod drugog koji nudi bolju cenu i uslugu.