Welcome
Home
Kontakt


KATEGORIJE

PRETRAGA
Pronadji
sve reči
bilo koju reč
kompletnu frazu
Prikaži


Bez slikaDesign by Art4m 2005.
Copyright © Info-Tours.NET 2005.
Home > Najave - TRIJENALE PROŠIRENIH MEDIJA 2019
TRIJENALE PROŠIRENIH MEDIJA 2019
ULUS i Sekcija proširenih medija raspisuju konkurs za Trijenale proširenih medija, multimedijalne umetnosti i umetnosti novih medija - “REKONEKCIJA” 2019. Termin održavanja Trijenala: od 18. aprila do 13. maja 2019... Izvori:  ULUS / ITNet


UDRUŽENJE LIKOVNIH UMETNIKA SRBIJE i SEKCIJA PROŠIRENIH MEDIJA


raspisuju konkurs za

TRIJENALE PROŠIRENIH MEDIJA, MULTIMEDIJALNE UMETNOSTI I

UMETNOSTI NOVIH MEDIJA - “REKONEKCIJA” 2019.

Termin održavanja Trijenala:  od 18. aprila do 13. maja 2019.

Trijenale proširenih medija, multimedijalne umetnosti i umetnosti novih medija je umetnička manifestacija međunarodnog karaktera koja ima zadatak da javnosti predstavi nove tendencije na savremenoj umetničkoj sceni u oblasti proširenih medija i intermedijalnih umetničkih oblika. Trijenale je otvoreno za nove umetničke koncepcije, pravce, pokrete, metodologije, primenu informacijskih i komunikacijskih tehnologija u umetnosti i inovativne pristupe umetnosti. 

Trijenale se održava u Beogradu, u Umetničkom Paviljonu Cvijeta Zuzorić, kao i drugim prostorima u Beogradu i Srbiji, u skladu sa tehničkim mogućnostima i prezentacionim koncepcijama selektora. 

Pravo učešća na Trijenalu imaju, osim članova ULUS-a, svi stvaraoci koji zadovoljavaju umetničke i profesionalne kriterijume bez obzira na dob, etničku, rasnu, religijsku, socijalnu i drugu pripadnost.

Osnovna tema manifestacije (REKONEKCIJA) se konceptualno i organizaciono realizuje kroz sedam, međusobno i sa njom, korelativnih programskih celina - (pod)tema (eksplciranih u Propozicijama konkursa od strane selektora).

Prijavljivanje: 

Svaki umetnik/umetnica ili umetnička grupa može da konkuriše sa više radova u najviše dve teme, a selekcijom radova može biti predstavljen/predstavljena sa najviše 4, odnosno, 2 rada po temi.  Predloženi radovi moraju biti opisani tekstom i fotografijama, a u svom domenu i video zapisom, zvučnim zapisom ili na drugi način, tako da se verno prikažu njegove osobine, dimenzije i sadržaj.

Participacija: 

Participaciju plaćaju samo umetnici čiji su radovi odabrani za izlaganje u toku Trijenala. 

Konkurs je otvoren do 28. februara 2019.

DODATNE INFORMACIJE:
Vladeta Stojić
 
+381 (0)66 047844
(Mob, Viber)

triennial.reconnection2019@gmail.com