Welcome
Home
Kontakt


KATEGORIJE

PRETRAGA
Pronadji
sve reči
bilo koju reč
kompletnu frazu
Prikaži


Bez slikaDesign by Art4m 2005.
Copyright © Info-Tours.NET 2005.
Home > Najave - Muzej Poklon zbirka Rajko Mamuzić: nova izložba
Muzej Poklon zbirka Rajko Mamuzić: nova izložba
U Galerije likovne umetnosti poklon zbirci Rajka Mamuzića, u sredu 22. januara u 19 časova otvara se izložba murala velikog formata „Live Long and Prosper“ slovačkog umetnika Jana Triaške...

Ova izložba predstavlja Triaškina proučavanje motiva ljudske ruke koje je formalno inspirisano svakodnevnim međuljudskim interakcijama. Data u formi „site-specific“,dela funkcionišu po principu kontrasta i uzajamne negacije pojedinih gestičkih simbola. Na osnovu toga ona izražava i autorove poglede na problematiku i fenomene savremenog društva i kulture na prostorima srednje Evrope. Ovim motivom umetnik reaguje ina dela vajara Aleksandra Zarina iz ciklusa „Ruke“,//kojase nalaze u umetničkom fondu Poklon zbirke Rajka Mamuzića. Izložba Jana Triaške se organizuje u saradnji sa Zavodom za kulturu vojvođanskih Slovaka.

Jan Triaška je rođen 1977. u Novom Sadu. Studirao je tri godine slikarstvo na Akademiji umetnosti u Novom Sadu, u klasi profesora Jovana Rakidžića.Studije slikarstva je završio na Akademiji likovnih umetnosti i dizajna u Bratislavi, Slovačka, gde je završio i doktorske studije. Od 2018. godine šef je Katedre slikarstva na Akademiji umetnosti u Banskoj Bistrici.Primarno deluje na polju ekspandovane slike sa konceptualnom pozadinom. Živi u Bratislavi.

Izložba se može pogledati do 22. februara 2020. godine.


*GALERIJA LIKOVNE UMETNOSTI
POKLON ZBIRKA RAJKA MAMUZIĆA*
+381 21 520 223
Vase Stajića 1
21000 Novi Sad
www.rmamuzic.rs <http://www.rmamuzic.rs>