Welcome
Home
Kontakt


Društvo

PRETRAGA
Unutar
Kategorije Udruženja
Svih kategorija
Pronadji
sve reči
bilo koju reč
kompletnu frazu
Prikaži


Bez slikaDesign by Art4m 2005.
Copyright © Info-Tours.NET 2005.
Home > Društvo > Udruženja
*URD-digitalizacija arhivske gradje srpskih ratnih dobrovoljaca u Velikom ratu
Udruženje srpskih ratnih dobrovoljaca 1912-1918 njihovih potomaka i poštovalaca  poseduje obimnu arhivu o srpskim dobrovoljcima. Završena je I faza digitalizacije dokumenata o Srbima koji su za vreme I svetskog rata došli iz Kanade u domovinu i učestvovali u njenoj odbrani...

Domovi zdravlja u Beogradu
Adrese i telefoni > pogledajte u nastavku...

SCASAs - udruženje za podršku savremenoj srpskoj umetnosti
SCASAs je neprofitna, nevladina organizacija, osnovana 2010. godine, a rad posvećuje “potrazi za najvišim standardima u slobodi izraza na polju kulture i umetnosti”. Glavni cilj SCASAs je, sa jedne strane, promovisanje srpske umetnosti i umetnika - time što će njihovi radovi biti izlagani u zemlji i inostranstvu, a sa druge strane je rad na omasovljenju i obrazovanju publike kada je reč o savremenoj umetnosti.

UDRUŽENJE RATNIH DOBROVOLJACA
Udruženje je, kao naslednik Saveza ratnih dobrovoljaca Kraljevine Srbije, osnovano 1903., a obnovljeno na Vidovdan 1969. godine u Beogradu, zahvaljujući ugledu akademika Radivoja Kašanina, oficira-ratnog dobrovoljca i Branku Pešiću, ondašnjem gradonačelniku Beograda.
Osnovni cilj je bio okupljanje živih ratnih dobrovoljaca iz balkanskih ratova i Velikog rata radi očuvanja uspomena na izginule i pomrle ratne drugove, kao i pružanje pomoći ugroženim članovima.
Danas, udruženje se bavi negovanjem tradicija dobrovoljaštva, očuvanjem srpstva, sakupljanjem i obnavljanjem arhivske i druge građe i povezivanjem sa institucijama sličnog karaktera.