Welcome
Home
Kontakt


KATEGORIJE

PRETRAGA
Pronadji
sve reči
bilo koju reč
kompletnu frazu
Prikaži


Bez slikaDesign by Art4m 2005.
Copyright © Info-Tours.NET 2005.
Home > Vesti > ZA ELEKTRONSKU ZDRAVSTVENU KNJIŽICU POTREBNO I STRPLJENJE
ZA ELEKTRONSKU ZDRAVSTVENU KNJIŽICU POTREBNO I STRPLJENJE | 12.11.2016.
Direkcijа аpeluje nа korisnike dа budu strpljivi i podsećа ih dа je krаjnji rok zа podnošenje zаhtevа zа izdаvаnje elektronske kаrtice zdrаvstvenog osigurаnjа 31. decembаr" .. Izvor:Tanjug

ZA ELEKTRONSKU ZDRAVSTVENU KNJIŽICU POTREBNO I STRPLJENJE

Direkcija za elektronsku upravu saopštila je da je u poslednjih 24 časa predato 24 000 zahteva za zamenu stare zdravstvene knjižice za novu elektronsku karticu.
Direkcija je apelovala na strpljenje korisnika zbog velikog broja pristiglih zahteva.

"Usled ogromnog broja pristiglih zahteva, rad nacionalnog Portala eUprava (www.euprava.gov.rs) od juče je radio otežano zbog velikog interesovanja za uslugu. Direkcija apeluje na korisnike da budu strpljivi i podseća ih da je krajnji rok za podnošenje zahteva za izdavanje elektro nske kartice zdravstvenog osiguranja 31. decembar", navedeno je u saopštenju.

Ministarsvo podseća i na proceduru kako bi se nakon pristupa sajtu www.euprava.gov.rs podneo zahtev za elektronsku upravu.

Potrebno je kliknuti na banerna početnoj stranici Portala eUprava, odabrati filijalu ili ispostavu na osnovu podatka iz stare zdravstvene knjižice.

Zatim sledi popunjavanje elektronskog obrasca koji je dostupan i na jezicima manjina. U ovom koraku se korisnik može odlučiti da li želi da novu karticu zdravstvenog osiguranja preuzmete lično, ili da mu bude dostavljena na adresu na kojoj je prijavljen u bazi Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje (RFZO), odnosno adresu koja je ponuđen& #1072; kao opcija na ekranu.

Nakon popunjenog obrasca sledeći korak je generisana uplatnica, a uplatu je potrebno izvršiti prema instrukcijama dobijenim preko Portala (broj računa i poziv na broj).

Nakon uplate, na svom profilu, na Portalu eUprava, moguće je pratiti i status tog zahteva: kada je proknjižena uplata, kada je RFZO uzeo zahtev u obradu, kao i kada je RFZO izradio karticu zdravstvenog osiguranja.

Kada kartica bude izrađena, podnosiocu zahteva biće prosleđena informacija na profilu na Portalu eUprava, odnosno putem mejla ili SMS-a za one koji su tu opciju podesili na svom korisničkom nalogu na Portalu eUprava.

Novu elektronsku knjižicu građani će moći sami da preuzmu, ili će im biti poslata na odabranu adresu.

Ukoliko postoji problem prilikom otvaranja naloga ili prijave na postojeći nalog, građani mogu da kontakiraju nadležnu službu putem e maila: office@deu.gov.rs .

"Podsećamo građane da će se prilikom unošenja LBO broja, svi podaci povući iz baze RFZO u kojoj se nalaze svi osiguranici koji se vode na nosioca osiguranja. Uplatnica će se generisati za sve članove koji se vode na osiguranika, cena izdavanja jedne kartice je 400 RSD i 69 RSD su troškovi dostave, ukoliko se korisnik odluči za ovu opciju", pojasnili su i z Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave. ;

Podsećaju da je najstarijim sugrađanima omogućen i korisnički servis za ; elektronsko podnošenje zahteva uz pomoć Gradske uprave Beograda i studenata Fakulteta organizacionih nauka. Timovi će od ponedeljka, besplatno, ići po domovima za stare u Beogradu i pomagati najstarijim sugrađanima da predaju zahtev za izdavanje nove zdravstene knjižice.

Građani koji su već uplatili iznos takse, a nisu predali zahtev na filijalama RFZO, mogu da ponove zahtev preko Portala i da ponovo i plate, uz izbor da li žele ; dostavu na odabranu adresu ili ne. Prvobitnu uplatu mogu povratiti standardnom procedurom povraćaja administrativne takse.

Direkcija za elektronsku upravu apeluje na korisnike da prilikom uplate troškova za izradu nove elektronske kartice zdravstvenog osiguranja slede instrukcije sa Portala eUprava.

"Napominjemo da će, kada je reč o građanima koji zahteve podnose online, RFZO početi sa procedurom izrade nove elektronske kartice tek pošto dobiju informaciju o uplati na žiro račun i po pozivu na broj iz generisane uplatnice koju korisnici automatski dobijaju na Portalu eUprava", precizirano je u saopštenju.