Welcome
Home
Kontakt


KATEGORIJE

PRETRAGA
Pronadji
sve reči
bilo koju reč
kompletnu frazu
Prikaži


Bez slikaDesign by Art4m 2005.
Copyright © Info-Tours.NET 2005.
Home > Vesti > SVI ALARMI NA SNAZI, RHMZ UPOZORAVA: PLJUŠTAĆE KIŠA
SVI ALARMI NA SNAZI, RHMZ UPOZORAVA: PLJUŠTAĆE KIŠA | 24.10.2017.
Republički hidrometeorološki zavod izdao je upozorenje na značajnu promenu vremena i obilnije padavije na području Srbije. Kako se navodi, posle kišovitog ponedeljka i u utorak će biti kiše... Izvor:B92, Tanjug

SVI ALARMI NA SNAZI, RHMZ UPOZORAVA: PLJUŠTAĆE KIŠA

U utorak će u većini mesta pasti od 20 do 40 mm kiše, lokalno i preko 60 mm za 24 sata, sa najvećom verovatnoćom u zapadnim, centralnim i istočnim krajevima.

Na planinama oko i iznad 1.000 metara nadmorske visine pašće vlažan sneg i formiraće se snezni pokrivač.

U Vojvodini će kiša biti slaba i povremena pa se očekuje i najmanja količina padavina.

Crveni meteo-alarm je zbog obilnih padavina na snazi za područja zapadne, istočne, jugozapadne Srbije i Šumadije.

Crveni meteo-alarm znači da se mogu očekivati opasne vremenske pojave, takvog intenziteta da mogu prouzrokovati veliku materijalnu štetu i biti veoma opasne po bezbednost ljudi i životinja.

Narandžasti meteo-alarm je na snazi u Pomoravlju, jugoistočnog Srbiji i na KiM.

Narandžasti meteo-alarm označava opasne vremenske prilike. Prognozirane su opasne vremenske pojave, a takvog su intenziteta da mogu prouzrokovati materijalnu štetu i biti opasne po ljude i životinje. Treba biti vrlo obazriv, svestan rizika i redovno informisan o detaljima očekivanih meteoroloških uslova i pratiti savete koje daju nadležne državne službe.

Beograd je u "žutom" zbog mogućih obilnih padavina, a Srem, Banat i Bačka zbog jakog vetra. Žuti meteo-alarm je zbog snežnih padavina na snazi na jugoistoku i jugozapadu zemlje, kao i na KiM.

Žuti meteo-alarm znači potencijalno opasno vreme. Vremenske pojave koje su prognozirane nisu neuobičajene, ali je potreban oprez ako planirate aktivnosti koje su izložene meteorološkom riziku. Treba nastaviti sa informisanjem o očekivanim meteorološkim uslovima i ne preduzimati nepotrebne rizike.