Welcome
Home
Kontakt


KATEGORIJE

PRETRAGA
Pronadji
sve reči
bilo koju reč
kompletnu frazu
Prikaži


Bez slikaDesign by Art4m 2005.
Copyright © Info-Tours.NET 2005.
Home > Vesti > GORIVO - PLAĆAMO NAJVIŠE, A BIĆE I SKUPLJE: TOČIMO ZA 1.000
GORIVO - PLAĆAMO NAJVIŠE, A BIĆE I SKUPLJE: TOČIMO ZA 1.000 | 19.01.2018.
 Beograd -- Gorivo u Srbiji bi moglo da poskupi, ali za sada nema sigurnih najava, kažu trgovci derivatima... Izvor:O2

PLAĆAMO NAJVIŠE, A BIĆE I SKUPLJE: TOČIMO ZA 1.000

Nema zvanične potvrde, ali ako do toga dođe, na pumpama ćemo ostavljati oko dva dinara više po litru.

Gorivo se toči uglavnom za jednu crvenu, odnosno za hiljadu dinara. Vozači kažu da ih najavljeno poskupljenje ne iznenađuje.

Do poskupljenja goriva moglo bi da dođe zbog povećanja cene sirove nafte na svetskom tržištu. Stručnjaci kažu da cena derivata na pumpama ne zavisi toliko od tih promena.

"Maloprodajna cena na pumpama u najvećoj meri zavisi od akciza i poreza, i ostalih davanja. Tako da praktično ako se za 5 posto poveća cena sirove nafte, pa se to odrezi direktno na cenu goriva, to ne bi smelo da poveća više od 2 posto cenu na pumpama", kaže Nebojša Atanacković iz AD Nafta.

Naši vozači plaćaju najviše za litar goriva ako se pogledaju cene u okruženju. Zbog toga su mnogi išli u Republiku Srpsku, gde je po litri goriva moglo da se uštedi i 30 dinara.

"U Bosni do sada nije ni postojala akciza, tako da je cena bila značajno manja. Oni su sad rešili da ipak uvedu akcizu, koja će biti manja nego što je kod nas, tako da će opet cena tamo biti niža, ali ne toliko dramatično kao što je to bilo do sada", dodaje on.