Welcome
Home
Kontakt


KATEGORIJE

PRETRAGA
Pronadji
sve reči
bilo koju reč
kompletnu frazu
Prikaži


Bez slikaDesign by Art4m 2005.
Copyright © Info-Tours.NET 2005.
Home > Vesti > LEDENA KIŠA I POLEDICA, OPREZ ZA VOLANOM
LEDENA KIŠA I POLEDICA, OPREZ ZA VOLANOM | 03.03.2018.
AMSS je upozorio vozače na oprez u vožnji, jer je moguća pojava ledene kiše, kao i poledice na pojedinim putnim pravcima... Izvor:Tanjug

U saopštenju se navodi i da su zadržavanja za teretna vozila na izlazu iz Srbije na "Horgošu" i "Gradini" po tri sata, a na "Batrovcima" sat vremena.

Usled otapanja snega i leda tokom dana, mokri putevi mestimično mogu postati opasne deonice zbog poledice, jer se temeparatura spušta ispod nultog podeoka, navodi AMSS.

Prema navodima meteorologa, na jugozapadu, jugu, jugoistoku i u centralnim delovima Srbije pada slaba i umerena kiša, u istočnoj Srbiji i ledena kiša, pa se savetuje oprezna vožnja.

AMSS upozorava i da je, ukoliko naiđete na područja zahvaćena kišom, ali i le denom kišom, potrebno odmah smanjiti brzinu vožnje, a ujedno i udvostručiti bezbedno odstojanje između vozila.

Skreću pažnju i na pojavu odrona.

Na putevima duž stenskih useka i klisura, usled čestih promena vremena su prisutni odroni, te vozači treba i da obrate pažnju i na njih.

Prema podacima Uprave granične policije, na našim graničnim prelazima, na putničkim terminalima zadržavanja su do 30 minuta.