Welcome
Home
Kontakt


KATEGORIJE

PRETRAGA
Pronadji
sve reči
bilo koju reč
kompletnu frazu
Prikaži


Bez slikaDesign by Art4m 2005.
Copyright © Info-Tours.NET 2005.
Home > Vesti > PRESELJENJE FDU — IMA LI RAZLOGA ZA BRIGU?
PRESELJENJE FDU — IMA LI RAZLOGA ZA BRIGU? | 04.11.2018.
Neki od budućih glumaca, njihove kolege kao i sadašnji i bivši profesori uplašili su se da više neće učiti prve korake dramskog posla u zgradi FDU... Izvor:prva

PRESELJENJE FDU — IMA LI RAZLOGA ZA BRIGU?

“Nikad to nije bilo tako dovedeno u pitanje. Pojedinci pokušavaju da ispolitizuju. Ministarstvo je prepustilo sudbinu fakulteta nama zaposlenima”, kaže Miloš Pavlović, dekan Fakulteta dramskih umestnosti.

Ali otkud ova tema u javnosti?

“Informacije koje sam ja dobila jeste da će se na ovu veoma atraktivnu lokaciju premestiti policija”, rekla je dr Ana Stevanović iz pokreta “Dosta je bilo”.

Reagovao je ministar Stefanovic

“Niti smo ikada razgovarali o tome, niti je Ministarstvu ta zgrada potrebna, nit i bi po bilo kom standardu odgovarala našim potrebama organizacione structure”, izjavio je Nebojša Stefanović.

Zgrada FDU na Novom Beogradu napravljena 1968. godine. Ood tada pa do početka 2000. ideja je bila da se na ovoj parceli izgrade četiri zgrade fakulteta Univerziteta umestnosti. U međuvremenu od nje se odustalo.

Bizarne razloge objašnjava arhitekta ovog, ali i nikad izgrađenih zdanja. Naime, preduzeće “Ratko Mitrović” bilo je izvođač, ali je izvedbu projekta prebacilo je na “7.juli”.

“Rukovodstvo ‘Ratka Mitrović' je shvatilio da se ekipa koja je odlučivala prebacila na '7.juli' i da praktično od onog projekta nema ništa i onda su stali, a novci su otišli na drugu stranu”, kaže profesor Aleksandar Stjepanović.

I tako je ovde ostala samo zgrada FDU, ostale zgrade Univerziteta umetnosti su mnozda i mogle iti izgrađene do 2000. kada je korisnik ovog zemljišta postao centar za promociju nauke.

Nijedan objekat za to, do danas, nije napravljen.