Welcome
Home
Kontakt


KATEGORIJE

PRETRAGA
Pronadji
sve reči
bilo koju reč
kompletnu frazu
Prikaži


Bez slikaDesign by Art4m 2005.
Copyright © Info-Tours.NET 2005.
Home > Vesti > PAPRENE KAZNE AKO NE OČISTITE SNEG I LEDENICE VIDEO
PAPRENE KAZNE AKO NE OČISTITE SNEG I LEDENICE VIDEO | 19.12.2018.
Ako ne očistite sneg i ledenice ispred vaše kuće ili ulaza prete vam paprene kazne. Komunalna policija upozorava na kazne od 5.000 do čak 100.000 dinara.Međutim, ako ste mladi i imate slobodnog vremena - eto prilike i za solidnu zaradu od čišćenja snega... Izvor:B92, prva


  Lopatu u ruke i pravac na čišćenje snega, kako biste izbegli velike kazne. Svi građani u obavezi su da očiste sneg i led ispred svoje kuće, zgrade ili firme, kako bi obezbedili bezbedno kretanje pešaka.

“Kada je čišćenje snega i leda sa trotoara u pitanju. Kazne se kreću od 5.000 dinara za fizičko lice do 50.000 dinara za pravno lice, dok su kazne za uklanjanje ledenica malo veće, zato što je i opasnost veća, pa su kazne za ledenice za fizička lica 10.000 dinara, a za pravna lica 100.000”, naveo je Darko Dujović iz Komunalne policije.

A od čišćenja snega može lepo i da se zaradi.

“Dnevnica je od 1.720 dinara do 2.000 dinara i to za osam sati radnog vremena. Ali jako je zanimljivo to da imamo dosta veći broj prijava za lica nezaposlena preko 30 godina u odnosu na omladince, ali mi ne možemo da prijavimo zbog zakona”, naveo je Igor Đurić iz Omladinske zadruga Indeks klip.

Poslove uglavnom nude omladinske zadruge, uslov je starost do 30 godina, a prethodno radno iskustvo nije potrebno.