Welcome
Home
Kontakt


KATEGORIJE

PRETRAGA
Pronadji
sve reči
bilo koju reč
kompletnu frazu
Prikaži


Bez slikaDesign by Art4m 2005.
Copyright © Info-Tours.NET 2005.
Home > Vesti > "U CENTRIMA ZA MIGRANTE IZMEĐU 4.200 I 4.300 LJUDI"
"U CENTRIMA ZA MIGRANTE IZMEĐU 4.200 I 4.300 LJUDI" | 09.01.2019.
U centrima za migrante u Srbiji trenutno je između 4.200 i 4.300 ljudi, a manje od 120 ih je van centara, kaže komesar za izbeglice i migracije Vladimir Cucić... Izvor:Tanjug

"U CENTRIMA ZA MIGRANTE IZMEĐU 4.200 I 4.300 LJUDI"


On je poručio da za sve izbeglice koje se registruju ima mesta u prihvatnim centrima u Srbiji.

Povodom navoda Centra za pomoć tražiocima azila da sedmoro dečaka maloletnika iz Avganistana nisu primili u centar u Krnjači uprkos potvrdi policije iz Dimitrovgrada o nameri za azil i smeštaj u Krnjači, Cucić kaže za Tanjug da se radi o grupi koja je pred dve nedelje došla u Srbiju, te da nema smetnji da budu smešteni u bilo kom centru u Srbiji, ali da ne mogu da daju lažnu izjavu da su maloletni.

On tvrdi da su oni probali i prošle nedelje da uđu u Krnjaču i navodi da su "vidno punoletni".

"Pošto je centar u Krnjači isključivo namenjen za maloletnike i porodice rečeno im je da odu u Policijsku upravu Savski venac u Savskoj ulici da se ponovo registruju sa instinitim podacima, budući da im je istekla potvrda policije u Dimitrovgradu, što su oni odbili", navodi Cucić.

On objašnjava da im je potvrda policije iz Dimitrovgrada istekla, jer je prošlo više od 72 sata do trenutka kada su došli u Krnjaču, te objasnio da je za prijem u centar u Krnjači neophodna potvrda policije u Savskoj ulici u Beogradu.

"Niko ne može da zloupotrebljava gostoprimstvo i daje lažne iskaze i zbog toga bude nagrađen. Nama je interes da pazimo na porodice i maloletnike. Za svakoga ima mesta, u svakom centru su dobrodošli svi koji su registrovani na odgovarajući način, ali onima koji žele da zluopotrebe naše gostoprimstvo to im neće poći za rukom", rekao je Cucić.

Naveo je da je trenutno u centru u Krnjači smešteno 146 maloletnika, a 230 u centru u Sjenici i istakao da je zaštita dece apsolutni prioritet.