Welcome
Home
Kontakt


KATEGORIJE

PRETRAGA
Pronadji
sve reči
bilo koju reč
kompletnu frazu
Prikaži


Bez slikaDesign by Art4m 2005.
Copyright © Info-Tours.NET 2005.
Home > Vesti > iSerbia: pregled vesti
iSerbia: pregled vesti | 17.01.2019.
Beograd: Akademija posvećena Vladeti Jerotiću; Helena Himel: Slušajte srce, ono nikada ne greši; Pogledajte šta su studenti iz Novog Sada osmislili; Uspeh i domaćinstvo nemaju pol, iako nam poručuju drugačije; Ekranizacije koje su nadmašile knjige… Izvor: iSerbia

Beograd: Akademija posvećena Vladeti Jerotiću
Svečana Akademija posvećena akademiku Vladeti Jerotiću biće održana 19. januara u Kombank dvorani sa početkom u 19 časova.
 
Helena Himel: Slušajte srce, ono nikada ne greši
Helena Himel je istoričar umetnosti. Pre četiri godine osnovala je blog „Kutija ljubavi“ koji promoviše lepotu pisane reči. Ispunjava svoju misiju veoma revnosno i trudi se da dopre do ljudskih srca pomoću umetnosti.

Pogledajte šta su studenti iz Novog Sada osmislili

Željko Popović i Vladimir Vincan, studenti četvrte godine Energetike, elektronike i telekomunikacija na Fakultetu tehničkih nauka u Novom Sadu osmislili su „SmartWalk" pametni tepih.
Uspeh i domaćinstvo nemaju pol, iako nam poručuju drugačije
Skandal oko Harvija Vajnstina (Harvey Weinstein) je zaprepastio cijeli svijet, a Holivud i modna industrija su objavili da je “došao kraj takvom tretiranju žena”.

Ekranizacije koje su nadmašile knjige

Čitaoci uglavnom nisu sasvim zadovoljni kad se na osnovu njihove omiljene knjige snimi filmsko ili televizijsko ostvarenje. U adaptaciji uvek ponešto nedostaje. Ipak, ima i primera da ekranizacija doda nešto novo, pa i da nadmaši izvorni tekst.