Welcome
Home
Kontakt


KATEGORIJE

PRETRAGA
Pronadji
sve reči
bilo koju reč
kompletnu frazu
Prikaži


Bez slikaDesign by Art4m 2005.
Copyright © Info-Tours.NET 2005.
Home > Vesti > SKUPLJE SVE VRSTE HLEBA ZA 5 RSD: "USKORO I NOVO POVEĆANJE"
SKUPLJE SVE VRSTE HLEBA ZA 5 RSD: "USKORO I NOVO POVEĆANJE" | 07.02.2019.
Niš -- Vekna takozvanog "narodnog" hleba od sutra će se u Nišu prodavati po 35 dinara, dok se cena te namirnice do sada kretala od 28 do 30 dinara... Izvor:Beta

SKUPLJE SVE VRSTE HLEBA ZA 5 RSD: "USKORO I NOVO POVEĆANJE"

Niški pekari su, takođe, postigli dogovor da cene svih ostalih vrsta hleba poskupe za pet dinara.

Predsednik Unije pekara Niša Bratislav Vukadinović rekao je da su uzroci poskupljenja više cene žita i električne energije koju plaćaju proizvođači.

"Cena žita na tržištu porasla je od prošlog leta sa 16 na 23 dinara. Uprkos tom poskupljenju, na tržištu ima vrlo malo domaćeg žita jer se izvozi. Očekujemo uvoz, a cena uvoznog žita sigurno neće biti manja od domaćeg", rekao je Vukadinović agenciji Beta.

On je kazao da bi pekari, ukoliko bi zadržali postojeće cene hleba, ostvarivali gubitke dok će sa novom cenom hleba ostvarivati "prostu reprodukciju".

Vukadinović je podsetio da pekari, shodno Uredbi Vlade od avgusta prošle godine imaju pravo da veknu prodaju po ceni od maksimalnih 46 dinara, ali da su se odlučili za minimalno poskupljenje kako bi hleb bio dostupan svim građanima.

Prema njegovim rečima, hleb u Nišu mogao bi uskoro dodatno da poskupi ukoliko grad ne odustane od namere da od 1. marta naplaćuje taksu za isticanje imena firme, odnosno za brendiranje.

"Odlukom grada predviđeno je da sve radnje, pored firmarine, plaćaju i isticanje reklame a to bi vlasnike koštalo od 20 do 50 dinara dnevno po kvadratu reklame. Pored toga vlasnici bi morali da plate izradu projekta reklame a to bi bio dodatni namet po radnji od 50 do 150 evra", kazao je Vukadinović.

On je istakao da vlasnici pojedinih pekara i drugih radnji već skidaju reklame sa izloga, ali da se većina preduzetnika nada da će grad poništiti tu odluku, jer bi u protivnom taj trošak osetiti potrošači.