Welcome
Home
Kontakt


KATEGORIJE

PRETRAGA
Pronadji
sve reči
bilo koju reč
kompletnu frazu
Prikaži


Bez slikaDesign by Art4m 2005.
Copyright © Info-Tours.NET 2005.
Home > Vesti > Medija centar: dogadjanja u petak, 01.03.2019
Medija centar: dogadjanja u petak, 01.03.2019 | 01.03.2019.
Predstavljanje nalaza monitoringa medija i diskusija - Izveštavanje medija u Srbiji o akterima iz Evropske unije, SAD i Rusije; Unapređenje normativnog okvira integrativne manjinske politike... Izvor: M. Centar

Predstavljanje nalaza monitoringa medija i diskusija - Izveštavanje medija u Srbiji o akterima iz Evropske unije, SAD i Rusije

1.3.2019. | Vreme: 12:00 | Terazije 3, II sprat, Mala sala

 

Biro za društvena istraživanja nastavlja sa angažmanom na senzibiliziranju javnosti o stanju medija u Srbiji. Cilj nam je da kroz dijalog u kojem učestvuju novinari, vlasnici medija, predstavnici novinarskih udruženja, organizacije civilnog društva, stručnjaci i predstavnici REM-a, nadležnog ministarstva sagledamo stanje i perspektive medija u Srbiji.

Povod za diskusiju su nalazi monitoringa središnjih informativnih emisija za period od 1. avgusta do 31. decembar 2018. godine na televizijama sa nacionalnom frekvencijom (RTS 1, TV Pink, TV O2, TV Prva i Happy TV) i televizije N1.

Konferencija za novinare
Biroa za društvena istraživanja-BIRODI

Uvodničari:

  • Zoran Gavrilović, glavni istraživač, Biro za društvena istraživanja (BIRODI)
  • Dražen Pavlica, istraživač, Biro za društvena istraživanja (BIRODI)
  • Radule Perović, istraživač, Biro za društvena istraživanja (BIRODI)


Za dodatne informacije možete se obratiti na office@birodi.rs ili Snežani Đapić 064/2144981

 

 

Unapređenje normativnog okvira integrativne manjinske politike

5.3.2019. | Vreme: 11:00 | Terazije 3, II sprat, Mala sala

 

Forum za Etničke odnose, u okviru projekta “Zagovaranje izgradnje zakonodavnog okvira integrativne politike", koji podržava Fondacija za otvoreno društvo, Srbija, organizuje okrugli sto na temu „Unapređenje normativnog okvira integrativne manjinske politike”.

Radni materijal za raspravu na ovom okruglom stolu „Prilozi za unapređenje normativnog okvira manjinske politike u Republici Srbiji“ (na srpskom jeziku) je u prilogu ovog poziva.

Priloženi radni materijal je zbornik stručnih analiza koje su izradili stručnjaci Foruma za etničke odnose, Eva Vukašinović i Dušan Janjić, a u okviru projekta “Zagovaranje izgradnje zakonodavnog okvira integrativne politike", koji podržava Fondacija za otvoreno društvo, Srbija.

Namera je da se doprinese unapređenju postojećeg ustavnog i zakonodavnog okvira koji bi omogućio da se u Republici Srbiji vodi integrativna manjinska politika. Stoga su analizirana postojeća normativna rešenja, uključujući i izmene i dopune zakona koje su usvojene u Narodnoj skupštini Republike Srbije tokom 2018. godine.

Na osnovu pojedinačnih priloga organizovani su okrugli stolovi (u Subotici, Pirotu i Nišu) kao stručno – političke konsultacije u kojima su učestvovali predstavnici vlasti Republike Srbije, nezavisnih institucija, nacionalnih saveta nacionalnih manjina, predstavnici organizacija civilnog društva i istaknuti stručnjaci.

Posle rasprave na Okruglom stolu biće izrađena završna verzija ovog zbornika na osnovu koje bi se inicirala javna kampanja zagovaranja izgradnje ustavnog i zakonodavnog okvira koji bi omogućio ostvarivanje demokratske i integrativne manjinske politike u Republici Srbiji.

Pozvani učesnici okruglog stola su predstavnici svih nacionalnih saveta nacionalnih manjina, predstavnici državnih i pravosudnih organa Republike Srbije, organa jedinica lokalne samouprave, predstavnici nezavisnih institucija, predstavnici civilnog društva i lokalnog ombudsmana, stručnjaci, kao i predstavnici diplomatskog kora.

Okrugli sto
Foruma za etničke odnose

Moderator:

  • dr Dušan Janjić, predsednik Upravnog odbora Foruma za etničke odnose

Uvodna izlaganja:

  • dr Eva Vukašinović, advokat i vodeći ekspert Foruma za etničke odnose
  • dr Robert Sepi, pravnik i saradnik Foruma za etničke odnose
  • dr Nevena Petrušić, profesor, Pravni Fakultet, Univerzitet u Nišu

Radni jezik Okruglog stola je srpski, a obezbeđen je i simultani prevod na engleski jezik.

Molimo Vas da nas obavestite o Vašem učešću u radu Okruglog stola na e-mail adresu: forumbgd@gmail.com, ili na mobilni telefon broj 064/643-17-85 (Mila Tolstoj) i 063/78-34-319 (Katarina Antić).