Welcome
Home
Kontakt


KATEGORIJE

PRETRAGA
Pronadji
sve reči
bilo koju reč
kompletnu frazu
Prikaži


Bez slikaDesign by Art4m 2005.
Copyright © Info-Tours.NET 2005.
Home > Vesti > Međunarodno Trijenale Proširenih medija REKONEKCIJA 2019
Međunarodno Trijenale Proširenih medija REKONEKCIJA 2019 | 22.04.2019.
U četvrtak 18. aprila, u UP Cvijeta Zuzorić, svečano je otvorena značajna manifestacija:u organizaciji Sekcije proširenih medija i Udruženja likovnih umetnika Srbije PROGRAMI ... izvor: ITNet

U četvrtak 18. aprila, u UP Cvijeta Zuzorić, svečano je otvorena značajna manifestacija:

Međunarodno Trijenale Proširenih medija REKONEKCIJA 2019,
u organizaciji Sekcije proširenih medija i Udruženja likovnih umetnika Srbije

Pred velikim brojem posetilaca (po nekim procenama više od 300 prisutnih), na otvaranju su govorili: Miroslav Lazović, predsednik ULUS-a, Olivera Vukotić, kustos ULUS-a, Vladeta Stojić, predsednik Sekcije PM, Mihailo Ristić, odgovorno lice – koordinator, Vlada Milinković, koordinator i Virgil Widrich, austrijski umetnik.

Istaknuto je, da se ova jubilarna manifestacija oslanja na same začetke ideje o proširenju klasičnih likovnih formi, sa osnovnim polazištima: nacionalno - internacionalno, postavke raznolikih senzibilnosti, pristupa, inteziteta i eksperimentalnih audio-vizuelnih formi, do, čak, relativno standarnih izvodačkih pristupa.

Pomenuto je da veliki entuzijazam i posvećenje stvaralačkom radu, može da pobedi svaki nedostatak sredstava, a koja su sve više uskraćena kulturi. Tim pre, veče je obeleženo vanrednim uspehom nastupa umetnika svih generacija i položaja (studenti, samostalni umetnici, profesori i drugi).

Uopšteno, ova izložba nije promovisala samo kvalitativno stvaranje, već i presek stanja i društvenih kretaja u Srbiji i na medjunarodnom fonu - od kulture do nekulture, od rigidnog do suptilnog, od gromoglasnog do tananog isijavanja… i još mnogo toga.
 
Uskoro sledi program događanja