Welcome
Home
Kontakt


KATEGORIJE

PRETRAGA
Pronadji
sve reči
bilo koju reč
kompletnu frazu
Prikaži


Bez slikaDesign by Art4m 2005.
Copyright © Info-Tours.NET 2005.
Home > Vesti > PROTIV IZGRADNJI MALIH HIDROELEKTRANA
PROTIV IZGRADNJI MALIH HIDROELEKTRANA | 25.05.2019.
Kraljevo -- Gradska vlast u Kraljevu odlučila je da drastično pooštri izdavanje građevinskih dozvola za gradnju malih hidroelektrana... Izvor:B92, Prva TV

ODLUČNO REKLI "NE": OVAJ GRAD PRVI U SRBIJI SE PROTIVI IZGRADNJI MALIH HIDROELEKTRANA

Na ovaj potez su se odlučili da bi sprečili uništenje reka i životne sredine.

Na taj potez, kažu, bili su primorani jer su pojedini investori planinske reke, bukvalno sproveli u cevi, menjajući eko sistem, da bi ih ponovo vratili u prirodu kilometrima daleko.

Kako navodi Prva TV, ubuduće ko bude želeo da izgradi mini hidrocentralu moraće da dobije dozvolu od gradske uprave, meštana i ekologa.

Prema rečima gradonačelnika Kraljeva Predraga Terzića, neće grad zabraniti izgradnju izgradnju, već će se truditi da zaštite biljni, životinjski svet, kako bi omogućili da i dalje postoji flora i fauna, kao i da se razvija seoski turizan.

Kako navodi Prva TV, investitori se neće sedeti skrštenih rukum. Čeka se njihov potez, jer se izgradnja male hidrocentrale isplati posle samo dve godine od izgradnje.

Od ukupnog broja planiranih hidroelektrana na teritoriji Kraljeva na početku 2018. godine, devet je već izgrađeno i dobilo je status privremeno povlašćenog proizvođača struje.

Većina MHE derivacionog je tipa i proizrokuje nesagledivu štetu prirodi i ljudima.