Welcome
Home
Kontakt


KATEGORIJE

PRETRAGA
Pronadji
sve reči
bilo koju reč
kompletnu frazu
Prikaži


Bez slikaDesign by Art4m 2005.
Copyright © Info-Tours.NET 2005.
Home > Vesti > KADA JE PRAVO VREME DA POTRAŽITE NOVI POSAO?
KADA JE PRAVO VREME DA POTRAŽITE NOVI POSAO? | 08.06.2019.
Ako je pronalazak posla bio deo vašeg plana u 2019. godini, u nastavku su saveti stručnjaka kako vam dobar tajming za prijavljivanje za posao može dati prednost... Izvor:Poslovni plus

KADA JE PRAVO VREME DA POTRAŽITE NOVI POSAO?

Prvo tromesečje kalendarske godine, početak januara, čak i početak drugog tromesečja obično je odlično vreme za traženje posla. Na početku nove kalendarske godine određuje se nov budžet kompanije i često se traže novi radnici. Međutim morate imati na umu da prvo tromesečje pada u različito vreme za različite firme, piše portal Poslovnipuls.com.

Naime, ako kompanija radi u fiskalnoj godini koja nije usklađena s kalendarskom godinom, njihovo zapošljavanje može se povećati ubrzo nakon početka "njihove" nove godine.

Na primer, u kompaniji Epl to tromesečje završava se u septembru. Dakle, ako ciljate tačno određenu firmu, neka vam njihova fiskalna godina bude deo potrebnih informacija, piše portal Poslovni plus.

"Različite industrije imaju razdoblja u kojima se postiže najviši nivo zapošljavanja", rekla je Julija Polak, ekonomista rada ZipRecruiter, platforme za traženje posla sa sedištem u Santa Moniki u Kaliforniji.

Podaci ZipRecruitera pokazuju u kojem razdoblju je najviša stopa zapošljavanja u zavisnosti od industrije: april - građevina; januar i jun - umetnost; jun - usluge proizvodnje, finansija i osiguranja, nekretnina i usluge lične nege; avgust - obrazovanje; oktobar - maloprodaja, novembar - prevoz i skladištenje.

"U ovim razdobljima zapošljavanja prethodi skok u broju objavljenih poslova, što je obično mesec dana ranije", rekla je Julija Polak.

Prema Lori Hendrik, stručnjaku za karijere i radna mesta u FitSmallBusiness.com, unutar određenih kompanija mogu da postoje okolnosti ili situacije koje mogu da stvore nove poteškoće u zapošljavanju. Zapošljavanje za novi projekat, priprema za rast ili upravljanje rastom kompanije i mnoge druge situacije mogu da znače da su potrebna nova zaposlenja.

Ako imate tačno određenu firmu, radite na razvijanju kontakata koji vam mogu pružiti informacije o internim mogućnostima u toj kompaniji. Takođe, na mnogim stranicama možete uključiti dolazak obaveštenja kada se otvori novo radno mesto u određenoj kompaniji, što vam daje mogućnost da brzo reagujete.

Dobra ideja je i da ažurirate svoj profil na LinkedInu, ali proverite jesu li postavke privatnosti prilagođene kako vaša ažuriranja ne bi bila vidljiva drugima, posebno vašim šefovima, jer bi oni tada mogli da pretpostave da tražite novi posao. Sasvim je u redu da takve informacije podelite s drugima, ali ako pokušavate da svoje pretraživanje zadržite kao poverljivo, onda obavezno proverite sigurnosne postavke.

Decembar je možda najlošije vreme za traženje posla, jer je za većinu kompanija to kraj fiskalne godine, ali i vreme praznične groznice koja može da utiče na produktivnost.

"Ipak, to možda i nije toliko loše vreme, jer se brojne firme već tad pripremaju za nova zaposlenja koja će započeti u januaru, što zapravo i nije loša ideja", tvrdi Julija Polak.