Welcome
Home
Kontakt


KATEGORIJE

PRETRAGA
Pronadji
sve reči
bilo koju reč
kompletnu frazu
Prikaži


Bez slikaDesign by Art4m 2005.
Copyright © Info-Tours.NET 2005.
Home > Vesti > CRVENI METEOALARM U NEDELJU, NAJKRITIČNIJE NA SEVERU I ZAPADU
CRVENI METEOALARM U NEDELJU, NAJKRITIČNIJE NA SEVERU I ZAPADU | 23.06.2019.
Nailazak hladnog fronta vazduha iz srednje Evrope na tople vazdušne mase u Srbiji doneće vremenske nepogode u severne i zapadne krajeve, večeras i u nedelju... Izvor:B92, Tanjug

Upaljen je crveni meteolarm zbog ove najave meteorologa. Nailazak hladnog fronta sa toplim vazdušnim masama manifestovaće se kroz izražene vremenske nepogode u vidu jačih pljuskova i pojave grada, navode iz RHMZ-a.


Očekuje se da će u nedelju pasti više od 30 litara kiše.

Južni krajevi biće "obojeni" u žuti meteoalarm, desiće se kasnije ta promena vremena, rečeno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda za B92.

Na području Bačke u subotu je na snazi narandžasti meteoalarm, dok će u nedellu u toj oblas ti, ali i u Banatu, na snazi biti crveni meteoalarm, navedeno je na sajtu Republičkog hidrometeorološkog zavoda Srbije, prenosi Tanjug.

U ostatku Srbije danas će na snazi biti žuti meteoalarm, a sutra će na području Srema, Beograda, Zapadne Srbije, Šumadije, Pomoravlja i Istočne Srbije na snazi biti narandžasti meteoalarm, dok će u jugoistočnoj i jugozapadnoj Srbiji, kao i na prostoru KiM, biti žuti meteoalarm.

U ponedeljak, 24. juna, vremenske prilike će se poboljšati, pa će na području cele Srbije, osim u Pomoravlju, istočnoj i jugoistočnoj Srbiji na snazi biti žuti meteoalarm.

U Pomoravlju, istočnoj i jugoistočnoj Srbiji u ponedeljak će na snazi biti narandžasti meteoalarm.

RHMZ napominje da crveni meteoalarm označava vrlo opasno vreme.

Kako objašnjava, to znači da su prognozirane narocito opasne vremenske pojave, koje su takvog inteziteta da mogu da prouzrokuju veliku materijalnu štetu i da budu veoma opasn e po bezbednost ljudi i žživotinja.

RHMZ poziva građane da se često informišu o detaljima očekivanih meteoroloških uslova i rizika i slede naredbe i savete nadležnih državnih služžbi.

Za narandžasti meteoalarm navodi da on znači da se prognoziraju opasne vremenske pojave, koje su takvog intenziteta da mogu da prouzrokuju materijalnu štetu i predstavljaju opasnost po ljude i životinje. RHMZ upozorava građane da treba da budu vrlo obazrivi, svesni rizika i redovno informisani o detaljima očekivanih meteoroloških uslova i da preta savete nadležnih državnih službi.

Žuti meteoalarm znači da vreme potencijalno može da bude opasno, odnosno da prognozirane vremenske pojave nisu neuobičajene, ali da je potreban oprez ako se planiraju aktivnosti koje su izložene meteorološkom riziku.