Welcome
Home
Kontakt


KATEGORIJE

PRETRAGA
Pronadji
sve reči
bilo koju reč
kompletnu frazu
Prikaži


Bez slikaDesign by Art4m 2005.
Copyright © Info-Tours.NET 2005.
Home > Vesti > Dani Mije Aleksića
Dani Mije Aleksića | 27.09.2019.
25.09 – 08.10.2019. Umetnička galerija „Nadežda Petrović“ – Čačak je na ovogodišnjim Danima Mije Aleksića u Gornjem Milanovcu uzela učešće sa dve izložbe radova iz bogatih zbirki koje poseduje...zvor: Um. gal. NP

Dani Mije Aleksića

25.09 – 08.10.2019.

Gornji Milanovac

 

Umetnička galerija „Nadežda Petrović“ – Čačak je na ovogodišnjim Danima Mije Aleksića u Gornjem Milanovcu uzela učešće sa dve izložbe radova iz bogatih zbirki koje poseduje.

 

U PROLAZU...

SLIKE I NjIHOVE TAJNE

Moderna galerija Kulturnog centra

Izložba obuhvata izbor remek – dela  iz zbirki  Umetničke galerije „Nadežda Petrović“ – Čačak. Izložba predstavlja 20 radova nekolicine najvećih imena likovne umetnosti sa ovih prostora. Uz ove veličanstvene radove se po prvi put mogu videti i crteži aktera filmova u kojima je Bogić Risimović – Risim sarađivao kao scenograf sa proslavljenim sineastom Purišom Đorđevićem.

Autor izložbe je Mirjana Racković, kustos – muzejski savetnik

 

U PROLAZU...I DALjE

Izbor iz Zbirke savremene umetnosti Umetničke galerije „Nadežda Petrović

Velika sala Kulturnog centra Gornji Milanovac.

Izbor je baziran na aktuelnim autorima koji su svoje mesto u likovnom životu Srbije a i šire već zauzeli. Izbor sačinjava 14 radova i pokazuje nadahnutost, često smelost u izrazu, bogatstvo tema kojima se bave kao i održavanje ritma koji u umetničkom svetu domaćim autorima stavljaju stvaraoci sa svih strana sveta.

Autor izložbe je Daniel Mikić, kustos