Welcome
Home
Kontakt


KATEGORIJE

PRETRAGA
Pronadji
sve reči
bilo koju reč
kompletnu frazu
Prikaži


Bez slikaDesign by Art4m 2005.
Copyright © Info-Tours.NET 2005.
Home > Vesti > HAKERSKI NAPAD NA INFO SISTEM GU NOVI SAD
HAKERSKI NAPAD NA INFO SISTEM GU NOVI SAD | 04.03.2020.
Informacioni sistemi gradske uprave Novog Sada i gradskih preduzeća hakovani su tokom vikenda, a hakeri traže otkupninu u bitkoinu da bi otključali sisteme... Izvor:Tanjug

POTVRĐENO: "OVO JE NAJVEĆI HAKERSKI NAPAD NA INFORMACIONI SISTEM GRADSKE UPRAVE NOVI SAD"

Hakerski napad na informacioni sistem Grada za Tanjug je potvrdio gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević koji ističe da su lični podaci Novosađana potpuno su zaštićeni.

"Ti podaci nalaze se na platformi koja nije bila predmet napada. Ovo je najveći hakerski napad na informacioni sistem gradske uprave Novi Sad i najverovatnije je izvršen iz inostranstva", izjavio je Vučević.

Informacioni sistem gradskih preduzeća i uprave, kaže Vučević, polako vraćamo u normalu.

JKP "Informatika" Novi Sad obavestila je sugrađane da su nadležne službe preduzeća uspele da pokrenu novi sistem i da rade na osposobljavanju gradskih službi.

Već od sutra će naplatna mesta JKP "Informatika" Novi Sad nastaviti sa radom i biće moguće plaćati račune objedinjene naplate i vršiti ostale uplate kao i do sada.

"Sa radom nastavlja Uprava za urbanizam i građani će moći da nastave sa procedurama koje su bile u zastoju zbog prekida u radu, a do kraja nedelje će ponovo biti pušten u rad i video-nadzor grada Novog Sada", navodi se u saopštenju.

"Ulažu se svi raspoloživi resursi kako JKP Informatika Novi Sad tako i grada Novog Sada da se uspostavi kontrola i na ostalim delovima informacionog sistema koji je od juče bio u prekidu zbog velikog hakerskog napada.

"Očekujemo brzo razrešenje uspostavljanje rada svih službi", zaključuje se u saopštenju.