Welcome
Home
Kontakt


Sport

PRETRAGA
Unutar
Kategorije Ergele
Svih kategorija
Pronadji
sve reči
bilo koju reč
kompletnu frazu
Prikaži


Bez slikaVEZANE KATEGORIJE
Konjički sport
Ergele


Design by Art4m 2005.
Copyright © Info-Tours.NET 2005.
Home > Sport > Ergele > Ergela SURČIN
Ergela SURČIN English
Uzgajanje i treniranje punokrvnih grla. Štala ima komercijalnu vrednost zbog uzgoja podmlatka i treniranja konja drugih vlasnika i uzgajivača. Farma se nalazi blizu reke Save i udaljena je 15 km od Beograda. Lokacija je izuzetno povoljna, u ravnici Srema i na priobalju reke, gde ćete naći svoj mir i uživati u bogatoj ponudi ove renomirane ergele.

Farma ima 74 bokseva, od čega 4 boksa za pastuve (izolovani boksovi), 34 boksa u štali za treniranje, 4 boksa za ždrebljenje i imaju grejne lampe. 

Između štala je manjež, 72x35 m sa podlogom od peska. Sa obe strane manježa je galerija za gledaoce. 

Farma takođe poseduje sobe za džokeje i štalske momke. 

Tu je i pokriven prostor za 2000 bala sena i silos za 180 tona zobi. Blizu manježa je šetalica za 6 konja. Farma poseduje transporeter za 6 konja i prikolicu za 2 konja. Treniranje se obavlja na stazi od 1300 m sa podlogom od peska. Staza je u obliku elipse što je slično američkim trkačkim stazama. Sa jedne strane farme su 2 padoka za pastuve svaki površine po 6 hektara. Sa druge strane nalazi se okrugli padok, prekriven peskom i mali padok za ždrebad. Druga strana štale ima 9 padoka, ukupna površina je 30 ha. Na sredini štale nalazi se veštačko jezero povezano kanalima koje pomaže snabdevanje padoka vodom. 

Na farmi radi menadžer, trener, veterinar, džokeji, štalski momci (koji gaje grla i održavaju štalu) i kovač. Farma trenutno poseduje 71 konja od kojih su neki na pansionu. Ergela "Surčin" ima 5 pastuva. Tu su šampioni Remooz(USA) ( potomak Blasing Gruma) i Atollos (GER) (potomak Seruma). Imamo sinove Danziga, Storm Keta, Karleona i Septima Sjela. Prošle godine smo imalu 93% stopu polodnosti kobila na pansionu kao i domaćih. Medju kobilama imamo i nekoliko šampiona od kojih je i kobila decenije Triple Crown Winner Tina (potomak Remooza). 

Trkačka štala je veoma uspešna. Imali smo nekoliko šampiona u našoj zemlji, naši su konji trčali u Parizu, Minhenu I Beču. Ergela je tri puta osvojila nagradu Konja godine, Gilgameša, pobednika derbija i mnogih trka (grup 1). Sada je pastuv.


Pošaljite svoj komentar ili poruku

Vaš komentar će biti objavljen na ovoj stranici i automatski prosledjen njenom vlasniku, ali pre nego što ostavite komentar molimo vas da pročitate pravila komentarisanja:

Govor mržnje, raspirivanje rasne, nacionalne, seksualne i verske netrpeljivosti, uvrede, klevete i vulgarnosti nisu poželjni na ovim stranicama i moderator zadržava pravo da ih ne objavi.

Mišljenja i stavovi izneti u komentarima nisu mišljenja i stavovi Info-Tours.NET-a.

Izvinjavamo se posetiocima portala Info-Tours.NET što smo zbog čestih hakerskih napada morali da uvedemo sistem zaštite sa sigurnosnim kodom.

 
Vaše ime i prezime * :
E-mail * :
Komentar * :

Molimo vas upišite zbir * :RT1         O        
  3    W    H C   T6X
OT1   LC1   ULM      
1      9      1   PU9
YTI           M      
Polja obeležena crvenom zvezdicom (*) su obavezna.
 
Vaši komentari:
ergela surcin mnogo konja koji mogu jos trcati stavi za pastuva ili kobilu georgina ,seron sek,deaburi hil.....ja cestatiam ergela surcin na ekstra dvogocima,a najjbolji je pikolo weding parti
(djordje josic, 08.09.2009. 18:10)

Slike