Welcome
Home
Kontakt


Saobraćaj

PRETRAGA
Unutar
Kategorije Aerodromi
Svih kategorija
Pronadji
sve reči
bilo koju reč
kompletnu frazu
Prikaži


Bez slika










Design by Art4m 2005.
Copyright © Info-Tours.NET 2005.
Home > Saobraćaj > Aerodromi > Aerodrom NIKOLA TESLA
Aerodrom NIKOLA TESLA English
Adresa: 11180 Beograd 59 (Surčin)
E-mail: commerce@beg.aero
Telefoni: +381 11 209 4444 / +381 (0)64 8485 402 ili +381 (0)63 255 066
WEB prezentacija: www.airport-belgrade.co.yu

Međunarodni Aerodrom Nikola Tesla Beograd (IATA: BEG, IKAO: LYBE) se nalazi na teritoriji beogradske opštine Surčin i najveći je u Srbiji. Na Aerodromu su smeštene baze Jat ervejza i Aviogeneksa. Aerodrom su i avio-taksi aviokompanije Er Pink, Jat ervejz AVIO taksi i Princ Avijacija prijavile kao svoj matični. Kargo aviokompanija Junajted internešenal erlajns je takođe bazirana na Aerodromu Nikola Tesla.

Aerodrom "Nikola Tesla" Beograd idealno je lociran u odnosu na druge aerodrome u okruženju, jer nema navigacionih ograničenja i nalazi se na raskrsnici najvećih vazdušnih ruta. Vazdušne rute i prilazi opremljeni su modernom radio-navigacionom opremom.
 
Neposredno okruženje aerodroma ima četiri precizna sistema za vođenje vazduhoplova (VOR, DME). Oba prilaza poletno-sletnoj stazi opremljena su preciznom radio-navigacionom opremom ILS tipa i radarom za navođenje, kao i drugom radio-navigacionom opremom (VOR, DME i slično) koja obezbeđuje bezbedno letenje u lošim vremenskim uslovima. Smer prilaza poletno-sletnoj stazi 12 ima prilazna navigaciona svetla za uslove CAT IIIb, a smer prilaza 30 ima prilazna navigaciona svetla za uslove CAT I i ravan poniranja vizuelnog prilaza tipa PAPI i za prag 12 i za prag 30.

Prilazna svetla na oba kraja PSS-a (od kojih je prilaz 12 opremljen prilaznim svetlima za uslove CAT IIIb, a prilaz 30 prilaznim svetlima za uslove CAT I), svetla PSS-a, svetla rulne staze, priključnica i platforme omogućuju takozvani noćni start — letenje noću. Sva svetla za usmeravanje aviona priključena su na rezervni sistem generatora čiji kapacitet i operativne karakteristike omogućuju kontinuirano snabdevanje električnom energijom.
 
"FOLLOW ME" vozilo vodi avione do njihovih pozicija na platformi.

Pošaljite svoj komentar ili poruku

Vaš komentar će biti objavljen na ovoj stranici i automatski prosledjen njenom vlasniku, ali pre nego što ostavite komentar molimo vas da pročitate pravila komentarisanja:

Govor mržnje, raspirivanje rasne, nacionalne, seksualne i verske netrpeljivosti, uvrede, klevete i vulgarnosti nisu poželjni na ovim stranicama i moderator zadržava pravo da ih ne objavi.

Mišljenja i stavovi izneti u komentarima nisu mišljenja i stavovi Info-Tours.NET-a.

Izvinjavamo se posetiocima portala Info-Tours.NET što smo zbog čestih hakerskih napada morali da uvedemo sistem zaštite sa sigurnosnim kodom.

 
Vaše ime i prezime * :
E-mail * :
Komentar * :

Molimo vas upišite zbir * :



X           K        
K W    W    6 P   XCU
TK7   T42   5XM      
  T    O      M   2WO
  T           T      
Polja obeležena crvenom zvezdicom (*) su obavezna.
 
Vaši komentari:
zeleo bi da putijem sidney australija do beograda i nazad koja je najbolja veza
(, 17.12.2012. 08:24)
Dali postoji ogucnost da se zapposli na aerodrou i pod kojim uslovima.Unapred zahvalan na razumevanju gore navedeni Lianovic Igor.
(Igor Lianovic, 25.01.2008. 10:43)

Slike

Relacije
Beograd
Deseti međunarodni festival gitare
ForestFest
Muzej VAZDUHOPLOVSTVA