Welcome
Home
Kontakt


Zabava

PRETRAGA
Unutar
Kategorije Manifestacije
Svih kategorija
Pronadji
sve reči
bilo koju reč
kompletnu frazu
Prikaži


Bez slika
Design by Art4m 2005.
Copyright © Info-Tours.NET 2005.
Home > Zabava > Manifestacije > Dani evropske baštine
Dani evropske baštine English
Manifestacija “Dani evropske baštine” održava se sedmi put u Srbiji od 12. do 21. septembra, Ovogodišnja tema je “Kulturno nasleđe-izraz kulturne raznolikosti”, a centralna svečanost će biti danas u vojvođanskom mestu Bač. U Beogradu će u okviru manifestacije ulaz u muzeje biti slobodan, a radno vreme produženo...

U pitanju zajednički projekat Saveta Evrope i Evropske komisije, koja se održava u celoj Evropi. Ovogodišnja tema je “Kulturno nasleđe-izraz kulturne raznolikosti”, a centralna svečanost će biti danas u vojvođanskom mestu Bač. U Beogradu će u okviru manifestacije ulaz u muzeje biti slobodan, a radno vreme produženo.
 
Iako su vrata Beogradskih muzeja otvorena tokom cele godine, slaba posećenost najčešće je opravdavana cenama ulaznica i nedostatkom vremena.
 
Međutim, u narednih deset dana Beograđani neće moći da koriste te izgovore jer će u okviru manifestacije ,“Dani evropske kulturne baštine“ biti produženo radno vreme muzeja, a ul az slobodan.
 
Predstavnica Turističke organizacije Beograda Vesna Nađ kaže da je organizovanje “Dana kulturne baštine“ od velikog značaja za turizam, kako u glavnom gradu tako i u okolini.
 
“Za razvoj turizma je prosto važno što mi uopšte učestvujemo u tako jednom projektu kompletne Evrope. To je dovoljna razlog da smo se svrstali u taj projekat, da ga organizujemo vrlo uspešno i da evo već traje šestu godinu. Da se što više približimo i upoznamo tu neku kulturnu baštinu, koja je naravno za svaki narod, za svaku naciju, za svaku državu i posebna, a u isto vreme i ima nekakvu nit koju bi nazvali evropska baština“, smatra Nađova.
 
U Baču će se održati etno sabor, festival horova, koncert benda Neverne bebe i mnoštvo izložbi.
 
Kako navodi državna sekretarka u Ministarstvu kulture Nadica Momirov, kulturna baština Srbije pođednako je bogata kao i u ostalim zemljama Evrope.
 
Međutim, ona kaže da je do sada finansiranje u kulturi predstavljalo veliku prepreku.
 
“Na Trgu dr Zorana Đinđića, novi ministar Nebojša Bradić otvoriće ovu manifestaciju . Zatim imamo i niz kulturnih događaja - izložbu Dani evropske baštine u Baču, zatim izložba ’Mi, oni, svi’ u Kulturnom centru Reks. Posebno smo zadovoljni u Ministarstvu kulture da se jedan veći deo programa posvećuje deci“, kaže Momirova.
 
Novina za Dane evropske kulturne baštine u Baču je to što je program prvenstveno namenjen najmlađima.
 
Posetioci u Beogradu moći će da obiđu nekoliko arheoloških nalazišta, i vide nedavno otkriveni protivavionski bunker u blizini "Pobednika" na Kalemegdanu.
 
 

Pošaljite svoj komentar ili poruku

Vaš komentar će biti objavljen na ovoj stranici i automatski prosledjen njenom vlasniku, ali pre nego što ostavite komentar molimo vas da pročitate pravila komentarisanja:

Govor mržnje, raspirivanje rasne, nacionalne, seksualne i verske netrpeljivosti, uvrede, klevete i vulgarnosti nisu poželjni na ovim stranicama i moderator zadržava pravo da ih ne objavi.

Mišljenja i stavovi izneti u komentarima nisu mišljenja i stavovi Info-Tours.NET-a.

Izvinjavamo se posetiocima portala Info-Tours.NET što smo zbog čestih hakerskih napada morali da uvedemo sistem zaštite sa sigurnosnim kodom.

 
Vaše ime i prezime * :
E-mail * :
Komentar * :

Molimo vas upišite zbir * :JAT         SXO      
T      P    2     CHN
6D6   43D   YME      
  I    Y      J   4G2
YMS         9QL      
Polja obeležena crvenom zvezdicom (*) su obavezna.
 
Vaši komentari:
Nema komentara