Welcome
Home
Kontakt


Saobraćaj

PRETRAGA
Unutar
Kategorije Saobraćaj
Svih kategorija
Pronadji
sve reči
bilo koju reč
kompletnu frazu
Prikaži


Bez slika
Design by Art4m 2005.
Copyright © Info-Tours.NET 2005.
Home > Saobraćaj > Rekonstrukcija ''Gazele'' i režim saobraćaja
Rekonstrukcija ''Gazele'' i režim saobraćaja English
Organizacija saobraćaja i režim rada linija javnog gradskog prevoza tokom radova na mostu „Gazela”; Radovi na autoputu kroz Beograd; Režim rada linija javnog gradskog prevoza... Izvor: BeoINFO

Organizacija saobraćaja i režim rada linija javnog gradskog prevoza tokom radova na mostu „Gazela”

 Radovi na mostu „Gazela” su počeli. Prema rečima Dragoljuba Đakonovića, gradskog sekretara za saobraćaj, radnim danima biće prohodne po dve trake sa obe strane, dok će vikendom ukupno biti slobodne tri trake, i to dve u pravcu Novog Beograda i jedna u suprotnom smeru. Od 6. oktobra do 15. marta sledeće godine radiće se tako da posao ne utiče na saobraćaj, a na proleće opet po sistemu „dve plus dve trake”.

– U narednom periodu očekujemo manje ili veće poremećaje u saobraćaju. Manje očekujemo tokom letnjih meseci i zato smo preduzeli sve ove aktivnosti u vreme godišnjih odmora, kada je Beograd poluprazan. Radovi će se obavljati danonoćno, kako bi bili završeni u predviđenom roku. Linije koje koriste most „Gazelu” će pretrpeti manje ili veće izmene. Sekretarijat za saobraćaj apeluje na građane da tokom trajanja radova maksimalno koriste vozila javnog prevoza kako bi se umanjile gužve u zoni radova, ali i na alternativnim pravcima, kaže Đakonović.

Za saobraćaj će tokom radova na mostu biti zatvorene izlazne rampe ka ulici Kneza Miloša i Topčiderskoj zvezdi i ulazne rampe iz Savske i Bulevara vojvode Mišića. 

Alternativa zatvorenoj ulaznoj rampi iz Savske ulice ka „Gazeli” iz smera Kalemegdana jeste sledeća: Karađorđevom ulicom, Nemanjinom, Kneza Miloša, ulaznom rampom na  most „Gazela” ili Karađorđevom, Savskom, Miloša Pocerca, Kneza Miloša, ulaznom rampom na most „Gazela”. Alternativa zatvorenoj ulaznoj rampi iz Bulevara vojvode Mišića ka „Gazeli” iz smera Beogradskog sajma jeste sledeća: Bulevarom vojvode Mišića do raskrsnice sa Drinskom i dalje Savskom i Karađorđevom ka Starom savskom mostu ili Sarajevskom i Gavrila Principa ka Brankovom mostu.

Alternativa zatvorenoj izlaznoj rampi sa „Gazele” ka ulici Kneza Miloša jeste sledeća: isključenje sa mosta na izlaznoj rampi u Savsku ulicu ka Železničkoj stanici, zatim Drinskom, Sarajevskom, Višegradskom i levo u Kneza Miloša ili autoputem do petlje Autokomanda, zatim isključenje u Bulevaru oslobođenja ka Slaviji, kružnim tokom Slavija, Nemanjinom i desno u Kneza Miloša.

Od 1. jula biće dozvoljeno levo skretanje iz Višegradske u ulicu Kneza Miloša.

Alternativa zatvorenoj izlaznoj rampi sa „Gazele” ka Topčiderskoj zvezdi jeste sledeća: autoputem do petlje Autokomanda, zatim isključenje ka kružnom toku na Autokomandi, Dr Milutina Ivkovića, Kneza Aleksandra Karađorđevića i levo u Vojvode Putnika ka Topčiderskoj zvezdi. U ulici Gavrila Principa, od raskrsnice sa ulicom Mihajla Bogićevića do Crnogorske, od 1. jula biće uveden jednosmerni režim saobraćaja ka Brankovom mostu. 

Tokom radova, na petlji kod Hitne pomoći biće zabranjen saobraćaj za sva vozila, osim za vozila javnog prevoza, vozila hitnih službi i vozila gradskih komunalnih preduzeća.

Sekretarijat za saobraćaj apeluje na sugrađane da u toku trajanja radova na autoputu maksimalno koriste vozila javnog prevoza, kako bi se umanjile gužve u zoni radova i na alternativnim uličnim pravcima.

Radovi na autoputu kroz Beograd

Radovi na autoputu, na deonici od mosta „Gazela” („Sava centar”) do petlje Tošin bunar, počinju 3. jula. Za saobraćaj će se zatvarati jedna polovina kolovoza po deonicama, pri čemu će se saobraćaj odvijati dvosmerno na drugoj polovini kolovoza. 

Alternativni pravci na novobeogradskoj strani u oba smera jesu ulica Milutina Milankovića i Bulevar Zorana Đinđića. Mesta uključenja i isključenja sa autoputa su petlje Tošin bunar („Omladinskih brigada”) preko ulice Tošin bunar (Omladinskih brigada) i „Sava centar” preko ulice Vladimira Popovića, kojom se može pristupiti Starom savskom mostu. Pristup Brankovom mostu se preporučuje ulicom Milentija Popovića i Bulevarom Mihajla Pupina.

Iz smera Autokomande ka Novom Beogradu, alternativni pravci su ulice: Savska i Karađorđeva ka Starom savskom mostu i Sarajevska i Gavrila Principa, koje su jednosmerne ka Brankovom mostu. Savska i Karađorđeva su alternativni pravci i u suprotnom smeru. U ulici Gavrila Principa od raskrsnice sa ulicom Mihajla Bogićevića do Crnogorske ulice biće uveden jednosmerni režim saobraćaja ka Brankovom mostu od 1. jula.

Za vreme trajanja radova, za saobraćaj će biti zatvorene rampe za uključenje na autoput iz ulica Španskih boraca i Antifašističke borbe. Režim saobraćaja na ostalim rampama kružnih petlji ostaje nepromenjen, kao i na ostalom delu novobeogradske ulične mreže. Tokom radova na petlji kod Hitne pomoći biće zabranjen saobraćaj za sva vozila, osim za vozila javnog prevoza, vozila hitnih službi i vozila gradskih komunalnih preduzeća.

Režim rada linija javnog gradskog prevoza

Od 1. jula, u okviru „Faze 0a” rekonstrukcije mosta „Gazela”, za saobraćaj će biti zatvorene ulazne rampe iz pravca Savske ulice i Bulevara vojvode Mišića ka mostu „Gazela” i izlazne rampe sa mosta „Gazela” ka ulici Kneza Miloša i Bulevaru vojvode Putnika.

Linije 17 i 18 neće menjati trase u zoni „Gazele”.

Linije 88, 89 i 601 delimično menjaju trase u zoni mosta „Gazela” u smeru ka Novom Beogradu, tako što će vozila sa ovih linija saobraćati do petlje kod Hitne pomoći i nazad preko „Gazele” do svoje redovne trase.
Linija 94 delimično menja trasu u zoni mosta „Gazela” u smeru ka Miljakovcu,  tako što će vozila sa ove linije saobraćati do petlje kod Hitne pomoći i nazad ispod mosta  do svoje redovne trase.

Vozila sa linije 74 će u oba smera, umesto ulicom Kneza Miloša i „Gazelom”, saobraćati preko Trga Nikole Pašića, Dečanske ulice i Brankovog mosta, zatim ulicom Španskih boraca i Bulevarom Zorana Đinđića do svoje redovne trase.

Uspostavlja se nova tramvajska linija sa oznakom 13, koja će ići od Bloka 45 do Banovog brda, a na koju će biti preusmerena vozila sa postojećih tramvajskih linija 11 i 13, koje će se ukinuti.

U sklopu pomenute izmene trase linije 74 biće ukinuta stajališta „Admirala Geprata” i „Miloša Pocerca” u smeru ka Bežanijskoj kosi i stajališta „Višegradska”, „Birčaninova” i „RK Beograđanka” u smeru ka Omladinskom stadionu u ulici Kneza Miloša, kao i stajališta „Sava centar”, „Beogradska arena” (Proleterske solidarnosti) i „Beogradska arena” u oba smera na Novom Beogradu. Vozila će na izmenjenom delu trase koristiti sva postojeća stajališta JGS-a.

Od 1. jula, u okviru rekonstrukcije autoputa (deonice od „Gazele” do petlje Tošin bunar) – „Faza 1” (deonica od petlje Španskih boraca do rampi ka ulici Vladimira Popovića), linija 17 i sezonska linija ADA 5 će na delu od Omladinskih brigada do mosta „Gazela” saobraćati sledećom trasom: Bulevar dr Zorana Đinđića – Milentija Popovića – Vladimira Popovića – ulivna rampa ka mostu „Gazela” i dalje redovnom trasom.

Linije 18, 88, 601 i sezonska linija ADA 2 će na Novom Beogradu od kružnog toka kod ulice Španskih boraca saobraćati sledećom trasom: Španskih boraca – Bulevar dr Zorana Đinđića – Milentija Popovića – Vladimira Popovića – ulivna rampa ka mostu „Gazela” i dalje redovnom trasom.

Linija 89 će na Novom Beogradu, od raskrsnica ulice Antifašističke borbe i Bulevara Milutina Milankovića, saobraćati sledećom trasom:  Bulevar Milutina Milankovića – Milentija Popovića – Vladimira Popovića – ulivna rampa ka mostu „Gazela” i dalje redovnom trasom.

Linija 94 će na Novom Beogradu od raskrsnica ulice Španskih boraca i Bulevara Milutina Milankovića saobraćati sledećom trasom: Bulevar Milutina Milankovića – Milentija Popovića – Vladimira Popovića – ulivna rampa ka mostu „Gazela” i dalje redovnom trasom.

U okviru pomenutih izmena biće ukinuta stajališta „Sava centar”, „Španskih boraca” i „Beogradska arena” (Proleterske solidarnosti) u Bulevaru Arsenija Čarnojevića (autoput) u smeru ka mostu „Gazela” za linije 17, 18, 88, 94, 601, ADA 2 i ADA 5, kao i stajališta „Milutina Milankovića” i „Blok 24” u ulici Proleterskih solidarnosti u smeru ka mostu „Gazela” za linije 89 i 94. Vozila će na izmenjenom delu trase koristiti sva postojeća stajališta javnog gradskog prevoza.

U smeru ka Novom Beogradu i Zemunu vozila sa linija 17, 18, 88, 89, 94, 601, ADA 2 i ADA 5 neće menjati trase.

Napomena: Više informacija i mape sa alternativnim pravcima mogu se preuzeti ovde.


Pošaljite svoj komentar ili poruku

Vaš komentar će biti objavljen na ovoj stranici i automatski prosledjen njenom vlasniku, ali pre nego što ostavite komentar molimo vas da pročitate pravila komentarisanja:

Govor mržnje, raspirivanje rasne, nacionalne, seksualne i verske netrpeljivosti, uvrede, klevete i vulgarnosti nisu poželjni na ovim stranicama i moderator zadržava pravo da ih ne objavi.

Mišljenja i stavovi izneti u komentarima nisu mišljenja i stavovi Info-Tours.NET-a.

Izvinjavamo se posetiocima portala Info-Tours.NET što smo zbog čestih hakerskih napada morali da uvedemo sistem zaštite sa sigurnosnim kodom.

 
Vaše ime i prezime * :
E-mail * :
Komentar * :

Molimo vas upišite zbir * :BMQ         3X6      
K      O    Y 1   IFU
2YE   TDT   E87      
  5    Q    G 4   6Y9
56Y         IPM      
Polja obeležena crvenom zvezdicom (*) su obavezna.
 
Vaši komentari:
Nema komentara

Slike