Welcome
Home
Kontakt


Umetnost

PRETRAGA
Unutar
Kategorije Igra
Svih kategorija
Pronadji
sve reči
bilo koju reč
kompletnu frazu
Prikaži


Bez slikaVEZANE KATEGORIJE
Igre
Festivali
Događanja
Igra
Moderna
Manifestacije


Design by Art4m 2005.
Copyright © Info-Tours.NET 2005.
Home > Umetnost > Igra > Jazz Dance European Championship: rezultati takmičenja
Jazz Dance European Championship: rezultati takmičenja English
Adresa: Srpsko narodno pozorište, Novi Sad
E-mail: office@vivadance.rs
Kontakt: Gordana Oreščanin

Završeno je Evropsko prvenstvo u modernom sportskom plesu - jazz dance 2010 za sve uzraste: za DECU (uzrast do 5-10 godina), JUNIORE (uzrast do 11-16 godina) i ODRASLE (od 17-30 godina) u Novom Sadu od 22-24. aprila 2010. godine na velikoj sceni SNP... Izvor: JDEC

Takmičilo se 12 evropskih zemalja

sa najboljim Jazz plesačima i nacionalnim plesnim timovima sa ciljem proglašavanja zvaničnih Šampiona Evrope u Jazz Dance-u u svim uzrastima i kategorijama : deca, juniori, odrasli.
Ukupno preko 700 takmičara iz 12 evropskih država: Slovenija, Norveška, Bugarska, Italija, Hrvatska, Madjarska, Rusija, Češka, Poljska, BiH, Francuska i naravno Srbija.
Najbrojnija reprezentacija, pored domaćina, jesu ekipa iz Češke i Slovenije. Brojčano najmanja ekipa dolazi iz Bosne i Hercegovine.
Najuspešnija su bile ekipe iz Slovenije i Poljske, ali ni domaćini nimalo nisu zaostajali po broju medalja.
Rezultati za ODRASLE:


Najviše takmičara je bilo prijavljeno u disciplini solo odrasli žene te je nakon 3 takmičarska kruga   gde je zlato završilo u rukama Poljakinje Agnieszka Szewczyk (22) i to u oba plesna stila: Jazz Dance i Modern Dance.

Isto tako u oba plesna stila, Jazz Dance i Modern Dance, u kategoriji solo muškaraca neprevaziđen je bio solista iz Italije Antonijo Sisco (18) koji je po 6-ti put uzastopno osvojio evropsko zlato kao i naklonost publike i svih sudija jednoglasno.

Zlatna medaljea za odrasle parove za plesni stil Jazz Dance završila je u rukama izuzeno skladnih plesača iz Češke reprezentacije Marco Behal & Lucie Novakova (17), dok je zlato za Modern Dance odrasle parove pripalo András Szabó & Amanda Hüse iz Mađarske.

Male grupe odraslih (7 takmičara) u Jazz Dance plesnom stilu bile su veoma atraktivna disciplina tako da je i zlato i srebro ostalo u Srbiji zahvaljujuci PlayDance Studiu i VivaDance studiu iz Novog Sada. Medjutim najupsešnija ekipa u Modern Dance malim grupama odraslih je bila ekipa iz Madjarske.

Zlatne medalje za formacije odraslih (24 takmičara) u Jazz Dance plesnom stilu pripale su slovenačkoj reprezenatciji, dok su u Modern Dance-u zlato odneli takmičari iz češke reprezentacije.

Rezultati za DECU:

Izuzetno veliku konkurenciju u plesnom stilu Jazz Dance solo devojčice nadmašila je najtaletntovanija takmičarka Dejana Bajić (9) koja dolazi upravo iz VivaDanceStudia iz Novog Sada i doprinela da zlato i titula evrospkog prvaka ostane u Srbiji. U plesnom stilu Modern Dance solo devojčice zlato je pripalo izuzetnoj takmičarki iz Italiji Antognetti Adelaide (10).

Najmanji broj prijavljenih takmičara bio je u disciplini solo dečaka gde je zlato pripalo Poljaku Mental Karol (10). Naglašavamo da Srbija još uvek nema takmičare u ovoj disciplini.

Nasuprot tome dečiji parovi bili su veoma atraktivna disciplina gde su Ljiljana Šarčević & Anja Racić (10) zaslužile zlato duo discipini Jazz Dance, dok su Anja Poček & Itana Krcunović Zlopaša (10) osvojile zlato u disciplini duo Moderna Dance. Sve zlatne takmičarke dolaze ponovo  iz reda najtalentovanijih plesača VivaDanceStudia iz Novog Sada.

Nenadmašan uspeh u malim grupama napravile su najmalđe takmičarke VivaDanceStudia iz Novog Sadam, jer zahvaljući njima  titula evropskog prvaka ostala je u Srbiji sa dvostrukim zlatom: za Jazz Dance i za Modern Dance.

Posebno atraktivna i najteža disciplina su dečije formacije (24 plesača) gde su se ponovo najmlađe ekipe VivaDance potrudile da titula ostane u Srbiji osvojivši i zlato i bronzu u disciplini Jazz Dance formacija, dok su Poljaci odneli zlato u disciplini dečijih formacija Modern Dance formacija.
 
U svakom slučaju, neminovno je zaključiti da je VivaDanceStudio iz Novog Sada postigao najveći uspeh na ovom evropskom prvenstvu osvojivši ukupno 6 zlatnih, 4 srebrne i 1 bronzanu medalju od ukupno 30 disciplina koje obuhvataju sve uzraste modernog sportskog plesa.

Voditelj programa bio je sada već veliki poznavalac pravila modernog sportskog plesa -  Dejan Pantelić.
 
Posebno notu kvaliteta ovog takmičenja dodaje i oficijalni fotograf IDOa gdin Tony Maher iz Engleske koji specijalno za ovu priliku dolašao iz Londona u Novi Sad. Gdin Maher je imao jedinstveno pravo snimanja svih takmičarskih numera tokom trodnevnog prvenstva i samo njegovi snimci su prosleđeni medijima. Sve njegove umetničke fotografije možete preuzeti na sajtu www.tonyfoto.de
 
Izabrane sudije iz redova najboljih u Jazz Dance-u nisu imale nimalo jednostavna zadatak protekla 3 dana. Panel sudija je odredila svetska plesna organizacija IDO : Christopher Jeannmougin iz Francuske, Jiri Buron Češke, Dmitry Chernavsky iz Rusije, Žužana Barta iz Slovenije, Julija Popova iz Bugarske, Andrzej Lukomski iz Poljske i Miodrag Kastratović iz Srbije. Supervizor prvenstva bio je gdin Szanto Peter iz Mađarske.
            
Ovo prvenstvo je licencirano od strane zvanične svetske plesne organizacije IDO koja je članica IDSF koji je odgovorn za sportski ples u Međunarodnom Olimpijskom Komitetu (IOC).
            
92 države, članice ove svetske plesne organizacije (www.ido-dance.com) rade sa nastojanjem da ove plesne takmičarske discipline postanu priznati sport u svim državama što je već slučaj sa većinom nacija i nadamo se uskoro u Srbiji.
 


Ovim putem se zahvaljujemo se svim medijskim sponzorima koji su nam pomogli da ovo prvenstvo bude ispraćeno na nalepši mogući način promovišući PLES kao jedinstvo sporta i umetnosti.

Lep pozdrav,
Gordana Orescanin, sportski dir. SAPOa
 


Pošaljite svoj komentar ili poruku

Vaš komentar će biti objavljen na ovoj stranici i automatski prosledjen njenom vlasniku, ali pre nego što ostavite komentar molimo vas da pročitate pravila komentarisanja:

Govor mržnje, raspirivanje rasne, nacionalne, seksualne i verske netrpeljivosti, uvrede, klevete i vulgarnosti nisu poželjni na ovim stranicama i moderator zadržava pravo da ih ne objavi.

Mišljenja i stavovi izneti u komentarima nisu mišljenja i stavovi Info-Tours.NET-a.

Izvinjavamo se posetiocima portala Info-Tours.NET što smo zbog čestih hakerskih napada morali da uvedemo sistem zaštite sa sigurnosnim kodom.

 
Vaše ime i prezime * :
E-mail * :
Komentar * :

Molimo vas upišite zbir * :YK8         TTR      
C      K      G   UYE
ROG   Y4D   13R      
M T    6    G     NGO
2EF         1XM      
Polja obeležena crvenom zvezdicom (*) su obavezna.
 
Vaši komentari:
VIVA DANCERKE su najtalentovanije plesacice zahvaljujuci Gordani Orescanin. Ona je zaista veliki profesionalac i njenim uspesima se treba diviti!!!! vivaDANCE samo napred!!!
(, 31.10.2011. 13:31)
Goca je najlepsa,najljubaznija,najdivnija i sve naj,naj osoba na svetu!!!!! Sve naj,naj za VIVAdance....Gordana Orescanin je veliki profesionalac,a ja je obozavam!!!! :) :*
(, 07.08.2011. 19:44)
Svaka vam cast! Sve naj,naj za VIVA DANCE. Goco,divni ste. :)
(, 17.07.2011. 14:48)