Welcome
Home
Kontakt


Muzika

PRETRAGA
Unutar
Kategorije Muzika
Svih kategorija
Pronadji
sve reči
bilo koju reč
kompletnu frazu
Prikaži


Bez slikaVEZANE KATEGORIJE
Muzika
Jazz
Festivali
Muzički


Design by Art4m 2005.
Copyright © Info-Tours.NET 2005.
Home > Umetnost > Muzika > Novosadski džez festival
Novosadski džez festival English
Adresa: Kulturni centar Novi Sad
E-mail: jazzlitt@eunet.yu
Godišnje doba: Proleće
Telefoni: 021 / 524-584; 527-852021; 522-736 021; 528-972

Nastao je 1999. godine pod okriljem Kulturnog centra Novog Sada i od samog početka ima internacionalni karakter. Proteklih godina u glavnom koncertnom programu Novosadskog jazz festivala nastupali su ansambli i muzičari iz Italije, Francuske, Nemačke, Austrije, Mađarske, Rumunije, Moldavije, Izraela, Slovenije, Hrvatske, Sjedinjenih Američkih Država (Jimmy Cobb, Benny Bailey, Eddie Henderson, Andy Bey, Douglas Sides)…

Na Festivalu je, pored već pomenutih muzičara, čije zvezde snažno sijaju u svetu jazz-a, gostovao i Trilok Gurtu.
 
Nastupali su i najistaknutiji ansambli iz Jugoslavije/Srbije i Crne Gore, a među njima i oni koji imaju svoje mesto na evropskoj jazz sceni i u svetu, kao što su Duško Gojković, Stjepko Gut, Mihajlo Blam, Aleksandar Milošević, Miloš Krstić, Bora Roković, Džo Miković, Vojislav Brković - Voya Bee i drugi. Tokom protekle decenije, talentovani mladi jazz muzičari iz Novog Sada i drugih gradova Jugoslavije/Srbije i Crne Gore, koji se školuju u Beču, Gracu, Helsinkiju, Kelnu, Budimpešti i u SAD, unose novu energiju i jedan su od pokretača ove, i sličnih manifestacija u našoj zemlji. Posebnost Novosadskog jazz festivala je u negovanju autorske muzike i najkvalitetnije jazz muzike naših savremenika i svetskih autora.
 
Godinama već, Novosadski jazz festival značajno podržavaju Kulturni centri i ambasade inostranih zemalja. U 2004. godini to su Goethe Institut i Pakt za stabilnost Jugoistočne Evrope, Ambasada SAD, Austrijski kulturni forum, a po prvi put, prijateljima Novosadskog jazz festivala se pridružila i Ambasada Finske. Festival pobuđuje sve veću i veću pažnju javnosti. Kulturni centar Novog Sada, kao producent i organizator Novosadskog jazz festivala, se ponosi čvrstim i kontinuiranim vezama sa svim ansamblima koji su za proteklih pet godina učestvovali u programu Festivala. Novosadski jazz festival ima sve više i više prijatelja iz Zemlje i sveta. To dokazuje i pojavljivanje web adrese Festivala na mnogim Internet pretraživačima. Za to se pobrinuo organizator Festivala, ali tome doprinose gotovo svi ansambli i muzičari koju su upoznali Novi Sad i novosadsku jazz publiku. Novosadski jazz festival okuplja sve one koji svojim umećem, znanjem i voljom mogu da ga učine boljim. Zahvaljujući Skupštini grada Novog Sada i Izvršnom odboru u proteklom periodu, zahvaljujući Gradonačelniku Novog Sada u ovoj godini, izdvojena su finansijska sredstva za realizaciju ovogodišnjeg Novosadskog jazz festivala. Kao i do sada, Festival sufinansira i Pokrajinski sekretarijat za kulturu i obrazovanje. Saglasno nameri i želji Kulturnog centra Novog Sada da se angažuje i pronađe i druge, nove partnere koji će pordžati Novosadski jazz festival svojim donacijama, koje su i ovoga puta značajne, i ogledaju se u brojnim uslugama koje će biti realizovane za potrebe Festivala, Novosadskom jazz festivalu ćemo dodati još jednu godinu više, podići ćemo Novosadski jazz festival bar za još jednu stepenicu više ka cilju, koji su oni, koji su ga ponovo pokrenuli pre šest godina odlučili da ostvare. I da se podsetimo, do ove godine Festival je bio Old Gold, zahvaljujući Pivari Bečej. Prilika je da im se zahvalimo na podršci, koju su pružali Festivalu u proteklih nekoliko godina. Novosadskom jazz festivalu potrebna je podrška i u vremenu koje je pred nama.
 
Ambicije okupljenih oko Novosadskog jazz festivala i Kulturnog centra Novog Sada, kao producenta i organizatora ovog prestižnog kulturnog događaja u našoj zemlji, koji je već stekao ime na evropskoj jazz sceni, nisu iscrpljene, rastu. Svake godine se proširuju stvarne mogućnosti i sve je više onih jazz velikana koji znaju o Festivalu, koji su znaju o Novom Sadu i Novosađanima, koji bi rado zasvirali na našoj sceni, što potvrđuju već uspostavljeni kontakti.
Mi smo na potezu !

Pošaljite svoj komentar ili poruku

Vaš komentar će biti objavljen na ovoj stranici i automatski prosledjen njenom vlasniku, ali pre nego što ostavite komentar molimo vas da pročitate pravila komentarisanja:

Govor mržnje, raspirivanje rasne, nacionalne, seksualne i verske netrpeljivosti, uvrede, klevete i vulgarnosti nisu poželjni na ovim stranicama i moderator zadržava pravo da ih ne objavi.

Mišljenja i stavovi izneti u komentarima nisu mišljenja i stavovi Info-Tours.NET-a.

Izvinjavamo se posetiocima portala Info-Tours.NET što smo zbog čestih hakerskih napada morali da uvedemo sistem zaštite sa sigurnosnim kodom.

 
Vaše ime i prezime * :
E-mail * :
Komentar * :

Molimo vas upišite zbir * :KB7         RFI      
P      A    W N   9SP
N6P   KJL   6 N      
1 C    1    P 6   DOJ
RGP         A91      
Polja obeležena crvenom zvezdicom (*) su obavezna.
 
Vaši komentari:
predlazem za ovogodisnji festival duo Misa Krstic - Jovan Maljokovic koji je radio redovno cele sezone 2006-2007.
(misa krstic, 15.08.2007. 01:15)

Slike