Welcome
Home
Kontakt


KATEGORIJE

PRETRAGA
Pronadji
sve reči
bilo koju reč
kompletnu frazu
Prikaži


Bez slikaDesign by Art4m 2005.
Copyright © Info-Tours.NET 2005.
Home > Najave - UBRZAĆE SE UPIS U KATASTAR I DOSTAVA REŠENJA
UBRZAĆE SE UPIS U KATASTAR I DOSTAVA REŠENJA
Beograd -- Skupština Srbije usvojila je izmene i dopune Zakona o postupku upisa u katastar nepokretnosti i vodova, kojima će ubrzati upis u katastar... Izvor:Tanjug

UBRZAĆE SE UPIS U KATASTAR I DOSTAVA REŠENJA

Usvojenim izmenama ubrzaće se i dostava rešenja od katastra nepokretnosti. Ubuduće će se rešenje katastra dostavljati na tri načina, a jedan od njih je eletronskom poštom.

Sva rešenja koja se ubuduće budu donosila u katastru istog časa po potpisivanju će biti objavljena na sajtu Republičkog geodetskog zavoda, što znači da će oni koji su predali zahtev za upis nepokretnosti, moći prema broju predmeta da pretražuju predmete.

Rok od 30 dana do pravosnažnosti počeće da teče kada rešenje bude objavljeno na sajtu.

Zakon predviđa i da se rešenje dostavi i putem poštanskog operatera, međutim, ukoliko poštar ne nađe stranku na adresi i ne uspe da uruči rešenje odmah pri dolasku, ostavlja obaveštenje da će svoje rešenje moći da preuzme u pošti i to u narednih 15 dana, a ne u 24 časa kako je sada predviđeno.

Kada je reč o upisu, stranke neće morati ni da podnose zahtev, neće morati ni da podižu rešenje za određenu vrstu zabeležbi i neće morati da plaćaju taksu.