Welcome
Home
Kontakt


KATEGORIJE

PRETRAGA
Pronadji
sve reči
bilo koju reč
kompletnu frazu
Prikaži


Bez slikaDesign by Art4m 2005.
Copyright © Info-Tours.NET 2005.
Home > Najave - 4. FESTIVAL POLJSKIH FILMOVA „VISLA” U SRBIJI!
4. FESTIVAL POLJSKIH FILMOVA „VISLA” U SRBIJI!
Već 4. marta počinje online verzija Festivala poljskih filmova „Visla” u Srbiji! Na veb stranici mojeekino.pl stanovnici Srbije moći će da upoznaju poljsku kinematografiju poslednjih godina... Izvor: Fundacja Wspieram

4. FESTIVAL POLJSKIH FILMOVA „VISLA” U SRBIJI!

Već 4. marta počinje online verzija Festivala poljskih filmova „Visla” u Srbiji! Na veb stranici mojeekino.pl stanovnici Srbije moći će da upoznaju poljsku kinematografiju poslednjih godina.

Festival će se održati u online verziji na platformi mojeekino.pl od 4. do 7. marta. Počinjemo 4. marta u 12:00 časova.

Festival poljskih filmova „Visla” na platformi mojeekino.pl biće dostupan samo na teritoriji Srbije.

Od trenutka kada počne Festival gledaoci imaju 4 dana da pogledaju filmove. Festival traje do 7. marta, tako da pristup svim filmovima ističe tog dana u 23:59.

Ako počnete da gledate u poslednjem trenutku i u međuvremenu istekne vreme dostupnosti, biće dostupno celo vreme trajanja određenog filma + dodatnih 60 minuta.

Tokom Festivala prikazaćemo 4 filma:

Gvozdeni most, režija Monika Jordan-Młodzianowska, Poljska, 2019, 84 min, 18+

U središtu ove priče je ljubavni trougao koji ima obeležja greha i osećanja srama. Kacper koji radi kao nadzornik u rudniku, ima aferu sa suprugom svog prijatelja sa posla. Kada se desi nesreća i Oskar ostaje zarobljen u rudniku, ljubavnici se pridruže akciji spasavanja. Vođeni osećajem krivnje, pokušavaju da preispitaju situaciju u kojoj su se našli svi troje.

Trenerova ćerka, režija Łukasz Grzegorzek, Poljska, 2018, 93 min, 16+

Vrelo leto. Maciej Kornet putuje po Poljskoj sa 17-godišnjom ćerkom Viktorijom. Već dugi niż godina žive sami, uvek zajedno. Njihova ruta prilagođena je rasporedu teniskih turnira. Ona je zenica njegovog oka, tatina ćerka i njegov veliki ponos. Voleo bi bude najbolja. On je ceo njen svet do trenutka kada im se pridružuje Igor, perspektivni igrač, kojeg će trenirati Maciej. Svi troje će krenuti razdrndanim kombijem na dugo putovanje tokom kojeg svako od njih želi da postigne svoj cilj.

Plavi hahari, režija Cezary Grzesiuk, Poljska, 2018, 94 min, 18+

Navijanje je poput religije. Verujete da to ima smisla i da je Ruch Chorzów najbolji tim na svetu. Sve dok imaš tu veru, ne sumnjaš - kaže jedan od likova u filmu. „Plavi hahari“ su svojevrsna počast navijačima chorzówskog kluba koji igra u Prvoj ligi. Štoviše, to je počast koju je odao jedan dugogodišnji simpatizer tima - režiser Cezary Grzesiuk (jedan od najboljih poljskih filmskih montažera) ne krije svoju ljubav prema klupskim bojama.

Zabava zabava, režija Kinga Dębska, Poljska, 2018, 88 min, 18+

Tri isprepletene priče žena koje imaju problema sa alkoholom. Dorota je sjajna tužiteljica. Oslanjajući se na imunitet, pokušava da izbegne odgovornost za prekršaje koji su počinjeni „pod uticajem“. Ugledna dečja hirurškinja Teresa izgubila je porodicu zbog pijanstva i ostao joj je samo posao u bolnici u kojoj je šefica odeljenja. Studentkinja Magda voli noćni provod, a pošto odlično uči i ima sjajan posao, niko joj to ne zamera. Devojka u jednom trenutku gubi tlo pod nogama kada se dogodi tragedija nakon što se napila do besvesti.

Detaljan program i opisi filmova dostupni su na veb stranici festivala: http://www.festiwalwisla.pl/