Welcome
Home
Kontakt


KATEGORIJE

PRETRAGA
Pronadji
sve reči
bilo koju reč
kompletnu frazu
Prikaži


Bez slikaDesign by Art4m 2005.
Copyright © Info-Tours.NET 2005.
Home > Najave - Beograd dobija novu podzemnu garažu u centru grada
Beograd dobija novu podzemnu garažu u centru grada
Beograd će dobiti novu podzemnu garažu u samom centru grada, ispod parka u Vlajkovićevoj ulici, pored Narodne skupštine. Garaža će imati 284 parking mesta, a arheološka istraživanja, koja prethode građevinskim radovima počinju 1. marta... Izvor: Tanjug

Beograd će dobiti novu podzemnu garažu u samom centru grada, ispod parka u Vlajkovićevoj ulici, pored Narodne skupštine. Garaža će imati 284 parking mesta, a arheološka istraživanja, koja prethode građevinskim radovima počinju 1. marta.

Predsednik GO Stari grad Radoslav Marjanović izjavio je za Tanjug da će garaža imati tri nivoa.

Kako je naveo, na potezu gde se nalaze Vlajkovićeva ulica, Kosovska, Majke Jevrosime, Kondina i Palmotićeva, ukupno ima parking mesta koliko će imati nova podzemna garaža čija je izgradnja planirana tokom ove godine.

Marjanović je istakao da će posle izgradnje podzemne garaže i završetka radova, ceo park u Vlajkovićevoj ulici biti kompletno uređen, ozelenjen, sa novim mobilijarom, sa novim stablima drveća.

„Predviđanje kineske kompanija koja će izvoditi radove je da će radovi trajati oko 15 meseci od momenta kada budu završeni arheološki radovi na ovom prostoru koji su povereni Muzeju grada Beograda”, naveo je Marjanović.

Kustos i rukovodilac zaštitnih arheoloških iskopavanja Milorad Ignjatović rekao je za Tanjug da je mesto na kojem će se graditi garaža deo lokaliteta antički singidunum, jugoistočna nekropola, gde je sahranjivanje u rimskom periodu trajalo tokom 3. i 4. veka, a da nakon toga ima verovatno još nekih slojeva.

„Očekuje se da se tu nađu ostati Batal džamije koja je bila najveća na ovom prostoru”, dodao je Ignjatović.