Welcome
Home
Kontakt


KATEGORIJE

PRETRAGA
Pronadji
sve reči
bilo koju reč
kompletnu frazu
Prikaži


Bez slikaDesign by Art4m 2005.
Copyright © Info-Tours.NET 2005.
Home > Najave - Pooštriti kazne kao preventivu za ponašanje učesnika u saobraćaju
Pooštriti kazne kao preventivu za ponašanje učesnika u saobraćaju
Ministarka pravde Maja Popović podržala je, na sastanku sa delegacijom roditelja čija su deca smrtno stradala na pešačkim prelazima i trotoarima širom Srbije, inicijativu da se kroz pooštravanje kaznene politike deluje preventivno na ponašanje svih učesnika u saobraćaju... Autor:Beta

U saopštenju Ministarstva pravde se navodi da je tokom razgovora „istaknuto uverenje da se izmenama postojećih zakona i ujednačenijom sudskom praksom može uticati na savest i odgovornost vozača, kako bi se sačuvali životi pešaka, a posebno životi najmlađih“.

U tom smislu, „ministarka pravde je najavila izmene Krivičnog zakonika, radi pooštravanja kazni za krivična dela protiv bezbednosti javnog saobraćaja“.

MUP je nedavno objavio da od decembra prošle godine vrše pojačanu kontrolu saobraćaja u zonama pešačkih prelaza, a akcenat je na otkrivanju prekršaja prekoračenja dozvoljene brzine kretanja, nepropuštanja pešaka, nepropisnog preticanja vozila, ali i prekršaja koje čine pešaci.

Do sada je otkriveno 10.740 prekršaja prekoračenja dozvoljene brzine kretanja vozila u zonama pešačkih prelaza, 187 prekršaja nepropuštanja pešaka i 831 prekršaj koji su učinili pešaci. Određeni broj vozača koji su učinili prekršaje biće sankcionisani naknadno, na osnovu snimaka zabeleženih radarima.

Saobraćajna policija će u narednom periodu intenzivnije snimati brzinu kretanja u zonama pešačkih prelaza bez zaustavljanja vozila, a prekršaji će biti procesuirani naknadno, dostavljanjem poziva vlasnicima vozila.