Welcome
Home
Kontakt


KATEGORIJE

PRETRAGA
Pronadji
sve reči
bilo koju reč
kompletnu frazu
Prikaži


Bez slikaDesign by Art4m 2005.
Copyright © Info-Tours.NET 2005.
Home > Vesti > OPŠTINE GDE SE NA GRAĐEVINSKU DOZVOLU ČEKA TEK DAN
OPŠTINE GDE SE NA GRAĐEVINSKU DOZVOLU ČEKA TEK DAN | 04.12.2016.
U opštini Trgovište, na dobijanje građevinske dozvole čeka se samo jedan dan... Izvor:Tanjug

OPŠTINE GDE SE NA GRAĐEVINSKU DOZVOLU ČEKA TEK DAN

U Gadžinom Hanu i Vladimircima oko dva dana, dok od gradova dozvole najbrže izdaju Čačak i Vranje i Sombor, gde procedura traje oko tri dana.

Ove opštine i gradovi, prema najnovijoj analizi Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture izdaju građevinske dozvole nekoliko puta brže od proseka u državi, koji iznosi šest radnih dana, navelo je to ministarstvo u saopštenju.

Lokacijski uslovi najbrže se dobijaju u opštinama Boljevac, Rača i Majdanpek, za pet do šest dana, a od gradova u Čačku, Vranju i Zaječaru, gde procedura traje sedam do osam dana.

Republički prosek za izdavanje lokacijskih uslova je 13 radnih dana, navodfi resorno ministarstvo.

Upotrebne dozvole za dan ili manje dobijaju se u Sjenici, Bosilegradu, Lajkovcu i Trgovištu. Od gradova su najuspešniji Subotica, Šabac i Sombor, gde se na upotrebnu dozvolu čeka manje od tri dana, što je više nego dva puta manje od republičkog proseka, koji iznosi sedam radnih dana.

Od gradskih opština Beograda, građevinske dozvole najbrže izdaju Zemun, Palilula, Stari Grad, Grocka i Vračar, gde se č itav postupak završava za manje od pet dana.

Kompletan spisak pet najuspešnijih opština, gradova i beogradskih opština, za svaku kategoriju dokumenata iz objedinjene procedure može se naći na internet stranici Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, www.mgsi.gov.rs.