Welcome
Home
Kontakt


KATEGORIJE

PRETRAGA
Pronadji
sve reči
bilo koju reč
kompletnu frazu
Prikaži


Bez slikaDesign by Art4m 2005.
Copyright © Info-Tours.NET 2005.
Home > Vesti > IZBORNI LISTIĆI: JANKOVIĆ 1, JEREMIĆ 2, BELI 5, VUČIĆ 6
IZBORNI LISTIĆI: JANKOVIĆ 1, JEREMIĆ 2, BELI 5, VUČIĆ 6 | 18.03.2017.
 Beograd -- Na žrebu u Republičkoj izbornoj komisiji odlučeno je ko će biti na kom mestu na listiću za predsedničke izbore 2. aprila. Redosled na listiću: Saša Janković - 1; Vuk Jeremić - 2; Miroslav Parović - 3; Saša Radulović - 4; Luka Maksimović/Ljubiša Preletačević - 5; Aleksandar Vučić - 6... Izvor:B92, Beta

IZBORNI LISTIĆI: JANKOVIĆ 1, JEREMIĆ 2, BELI 5, VUČIĆ 6

Boško Obradović - 7; Vojislav Šešelj - 8; Aleksandar Popović - 9; Milan Stamatović - 10; Nenad Čanak - 11;

Žreb je sproveden na sednici RIK-a na kojoj pravo prisustva ima i po jedan predstavnik svakog predlagača kandididata.

Predsednik RIK Vladimir Dimitrijević zaključio je sednicu rekavši da je žreb izvršen bez primedbi predstavnika predlagača kandidata za predsednika Srbije i članova RIK-a.

Kuglice sa imenima kandidata izvlačene su iz dva bubnja. Sekretar RIK-a Srđan Smiljanić izvlačio je kuglice sa imenima kandidata i njihovih predlagača i davao ih predsedniku RIK-a koji ih je čitao, dok je iz drugog bubnja redne brojeve izvlačio zamenik sekretara RIK-a Branko Marinković, a brojeve je čitala potpredsednica RIK-a Željka Radeta.

Pre žreba predstavnici predlagača kandidata imali su uvid u materijal za žreb i pre izvlačenja je konstatovano da je materijal ispravan.

Republička izborna komisija usvojila je nešto kasnije jednoglasno rešenje kojim je potvrdjen žrebom odredjen redosled predsedničkih kandidata na glasačkom listiću na izborima za predsednika Srbije.