Welcome
Home
Kontakt


KATEGORIJE

PRETRAGA
Pronadji
sve reči
bilo koju reč
kompletnu frazu
Prikaži


Bez slikaDesign by Art4m 2005.
Copyright © Info-Tours.NET 2005.
Home > Vesti > JANKOVIĆ: SRBIJA POSTAJE ZRELIJA U POŠTOVANJU RAZLIČITOSTI
JANKOVIĆ: SRBIJA POSTAJE ZRELIJA U POŠTOVANJU RAZLIČITOSTI | 17.11.2017.
Beograd -- Poverenica za zaštitu ravnopravnosti ocenila je, povodom Međunarodnog dana tolerancije, da Srbija postaje zrelija kada je reč o poštovanju različitosti... Izvor:Beta

JANKOVIĆ: SRBIJA POSTAJE ZRELIJA U POŠTOVANJU RAZLIČITOSTI

Gostujući na Radio-televiziji Vojvodine, poverenica Brankica Janković je ocenila da društvo u Srbiji sve više doživljava različitosti kao bogatstvo.

"Kada je reč o toleranciji, mi se nalazimo na prelazu ka zrelijem dobu. Slušajući šta hiljade mladih sa kojima smo radili misle, verujem da dolazi bolje sutra", kazala je Brankica Janković.

Komentarišući slučaj u srednjoj školi u Aranđelovcu, poverenica je kazala da je vršnjačko nasilje u porastu, ali da nisu svi slučajevi poput tog.

"To je pojedinačni slučaj. Primera vršnjačkog nasilja je više nego što bismo svi mi voleli da ih ima, ali nije u redu ni da idealizujemo neka prošla vremena", kazala je Brankica Janković.

Ona je ocenila i da je posle donošenja Zakona o sprečavanju nasilja u porodici, ostvaren pomak u toj oblasti kao i da su nadležni pravovremeno reagovali u "ozbiljnom" broju slučajeva.