Welcome
Home
Kontakt


KATEGORIJE

PRETRAGA
Pronadji
sve reči
bilo koju reč
kompletnu frazu
Prikaži


Bez slikaDesign by Art4m 2005.
Copyright © Info-Tours.NET 2005.
Home > Vesti > KREĆE BG - BUDIMPEŠTA: PUTOVAĆEMO 3 UMESTO 8 SATI
KREĆE BG - BUDIMPEŠTA: PUTOVAĆEMO 3 UMESTO 8 SATI | 28.11.2017.
Beograd -- Poslednje pripreme pred početak velikih radova. Kina je zainteresovana za transport robe iz Pirejske luke ka centalnoj Evropi. Železnica rešenje u koje se ulaže... Izvor:O2

Rezultat saradnje Kine sa 16 zemalja centralne i istočne Evrope proći će prugom. Na železničkoj stanici Zemun, 28. novembra počeće radovi na prvoj deonici pruge Beograd – Budimpešta. Brza pruga, duga 350 kilometara, kojom će putovanje od srpske do mađarske prestonice biti prepolovljeno sa osam na tri sata

"Putevi Srbije" i “China Communications Construction Company“ radiće zajedno na deonici Koridora 11

Kinezi imaju ideju i svoj način na koji realizuju projekte, kaže Dragana Mitrović, profesorka na Fakultetu političkih nauka. Treba raditi sa njima na tome da saradnja bude obostrano korisna.

"U našem slučaju to znači da Kina osim sa davanjem ovakvih zajmova za izgradnju infrastrulkture kroz koju ona plasira više sredstava, zapošljava svoje radnike, svoje kompanije, realizuje projekte koji nama često jesu korisni, ali su prvenstveno kineske zamisli, Kina bi morala mnoigo više da ulaže u realnu srpsku ekonomiju", objašnjava ona.

Sledeće godine Kina će obezbediti još tri milijarde dolara za razvoj zemalja Centralne i Istočne Evrope - poručuju iz Budimpešte.