Welcome
Home
Kontakt


KATEGORIJE

PRETRAGA
Pronadji
sve reči
bilo koju reč
kompletnu frazu
Prikaži


Bez slikaDesign by Art4m 2005.
Copyright © Info-Tours.NET 2005.
Home > Vesti > BATUT: U SRBIJI OD MALIH BOGINJA OBOLELO 549 OSOBA
BATUT: U SRBIJI OD MALIH BOGINJA OBOLELO 549 OSOBA | 19.12.2017.
Beograd -- Od oktobra u Srbiji i opštinama sa srpskom većinom na Kosovu 549 osoba obolelo je od mаlih bоginjа.To je saopštio Institut za javno zdravlje Srbije "Dr Milan Jovanović Batut"...Izvor:Beta

BATUT: U SRBIJI OD MALIH BOGINJA OBOLELO 549 OSOBA

U Institutu "Torlak" laboratorijski je potvrđeno 168 slučajeva morbila, objavljeno je na sajtu "Batuta".

Najviše obolelih mlađe je od pet ili je starije od 30 godina, a 90 odsto nije vakcinisano, nepotpuno je vakcinisano ili je nepoznatog vakcinalnog statusa.

U kosovskim opštinama sa većinskim srpskim i nealbanskim stanovništvom registrovana su 248 slučaja malih boginja od prijave epidemije 23. oktobra.

Od malih boginja u Beogradu obolelo je 107 osoba, u Kraljevu takođe 107 osoba, u Nišu 48 osoba, u Bujanovcu dvoje, u Smederevskoj Palanci takođe dvoje, u Velikoj Plani petoro, u Bojniku 12, a u Tutinu petoro obolelih.

Laboratorijski potvrđeni slučajevi malih boginja registrovani su i u Subotici (jedan), Preševu (tri), Vranju (dva), Novom Sadu (tri), kruševcu (jedan), Čačku (jedan), Užicu (jedan) i Boru (jedan).

Na teritoriji Srbije intenzivno se sprovodi vakcinacija svih nevakcinisanih i nepotpuno vakcinisanih osoba uzrasta  086;d 12 meseci do 14 godina.