Welcome
Home
Kontakt


KATEGORIJE

PRETRAGA
Pronadji
sve reči
bilo koju reč
kompletnu frazu
Prikaži


Bez slikaDesign by Art4m 2005.
Copyright © Info-Tours.NET 2005.
Home > Vesti > ČEKAONICE PUNE PACIJENATA - PRETI LI EPIDEMIJA? VIDEO
ČEKAONICE PUNE PACIJENATA - PRETI LI EPIDEMIJA? VIDEO | 10.01.2018.
Čekaonice u domovima zdravlja pune su pacijenata, uglavnom zbog virusa, bronhitisa i varičela. Iako se može očekivati da broj obolelih bude i veći, lekari tvrde da je o epidemiji i dalje rano govoriti... Izvor: Prva

I stariji i nešto mlađi podjednako ovih dana nevoljno prave gužvu u domovima zdravlja i čekaju prozivanje svog imena.

Od početka godine pedijatri imaju mnogo posla.

"Da kažem da smo preokupirani virusima, koji izazivaju respiratorne infekcije, vrlo visoke temperature, takođe ima simptomatologije sa dijarejama i možemo da kažemo da je ogroman broj dece", navodi pedijatar Mirjana Mićović.

Situacija nije bolja ni kod starijih pacijenata. Podatak Beogradskog zavoda za javno zdravlje da se za prvih nedelju dana 2018. lekarima javilo skoro 15.000 ljudi zbog respiratornih infekcija dovoljno govori.

"Nema tako puno komplikacija, znači to su još uvek obične infekcije disajnih puteva, gripa još uvek ima sporadično. Najveći broj obolelih je u uzrastu od 30 do 64 godine, neko radno aktivno stanovništvo", kaže specijalista opšte medicine Branka Lazić.

Zbog ovakvih podataka, preventivno su u Kliničkom centru Srbije zabranjene posete.

Iako je sezona virusa i gripa u punom jeku, ovogodišnje januarske iznadprosečne temperature dodatno su pomogle širenju virusa. Situacija može postati gora od danas, kada se đaci vraćaju u svoje školske klupe.

Ono što je najpozitivnije jeste da epidemije virusa nema. Ono što je manje pozitivno jeste to što je teško predvideti da li će tako i ostati do kraja zime.