Welcome
Home
Kontakt


KATEGORIJE

PRETRAGA
Pronadji
sve reči
bilo koju reč
kompletnu frazu
Prikaži


Bez slikaDesign by Art4m 2005.
Copyright © Info-Tours.NET 2005.
Home > Vesti > NA MATEMATIČKOJ OLIMPIJADI U BG PET MEDALJA ZA SRBIJU
NA MATEMATIČKOJ OLIMPIJADI U BG PET MEDALJA ZA SRBIJU | 11.05.2018.
Beograd -- Pet učenika iz Srbije osvojilo je pet medalja, od čega dve zlatne, dve srebrne i jednu bronzanu, na balkanskoj metematičkoj olimpijadi u Beogradu. Aleksa Milojević i Pavle Martinović iz Matematičke gimnazije u Beogradu osvojili su maksimalan broj poena, a samim tim i zlatne medalje, saopštili su organizatori... Izvor:Tanjug

NA MATEMATIČKOJ OLIMPIJADI U BG PET MEDALJA ZA SRBIJU

Srebrnom medaljom okitili su se Jelena Ivančić i Igor Medvedev iz Matematičke gimnazije, dok je bronzanu medalju osvojio Dobrica Jovanović iz iste gimnazije.

Pohvalu za ostvareni uspeh dobio je i učenik iste gimnazije Vladimir Viktor Mirjanić.

U zvaničnoj konkurenciji na takmičenju je učestvovalo 65 učenika iz jedanaest zemalja u okruženju, dok je u nezvaničnoj konkurenciji nastupilo još 43 takmičara iz sedam zemalja sveta, koji su učestvovali kao gostujući takmičari - uključujući i drugi tim Srbije.

Inače, i drugi tim Srbije je ostvario zapaženi rezultat. Osvojene su jedna srebrna medalja koju je dobio Nikola Pavlović i pet bronzanih medalja koje su doneli Jovan Toromanović, Marko Medvedev, Miloš Milićev, Aleksandar Milosavljević i Lazar Korsić.

U ekipnom plasmanu prvi tim Srbije zauzeo je treće, a drugi tim šesto mesto.

Balkanska matematička olimpijada organizovana je pod pokroviteljstvom Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije, u organizaciji Društva matematičara Srbije.