Welcome
Home
Kontakt


KATEGORIJE

PRETRAGA
Pronadji
sve reči
bilo koju reč
kompletnu frazu
Prikaži


Bez slikaDesign by Art4m 2005.
Copyright © Info-Tours.NET 2005.
Home > Vesti > SULUV: nova izložba
SULUV: nova izložba | 26.05.2018.
Pozivamo Vas na otvaranje izložbe Veroljuba Naumovića, pod nazivom Deindividualizacija, u ponedeljak, 28. maja, u 20 časova, u Galeriji SULUV. Izložba će trajati do 8. juna 2018... Izvor: SULUV

Pozivamo Vas na otvaranje izložbe Veroljuba Naumovića, pod nazivom Deindividualizacija, u ponedeljak, 28. maja, u 20 časova, u Galeriji SULUV. Izložba će trajati do 8. juna 2018.

Problemi kojima se Veroljub Naumović bavi su identitet, odnos namere i slučajnosti, odnos unutrašnjih procesa i okruženja, čovekovo telo, odnos mnoštva i pojedinosti, nagomilavanje. Za tumačenje njegovih dela proces nastanka, koji ih modulira i usmerava, je od ključnog značaja. Iskustvo nastanka i iskustvo gotovog dela su nerazdvojivi. U seriji Deindividualizacija, koja se sastoji iz više radova, ostvarenih upotrebom različitih tehnika i materijala (crtež, gips, terakota, beton…), umetnik se bavi delovanjem pojedinaca i njihovim odnosom unutar društva. Radovi realizovani
u javnom prostoru, kroz akciju i učešće publike, su skup nagomilanih, deponovanih otisaka učesnika, najčešće njihovih šaka ili prstiju. Otisci se, iako nose jasnu simboliku i individualnu prepoznatljivost, u radovima ponavljaju i preklapaju na taj način da formiraju svedene vizuelne celine.

 

Biografija

Veroljub Naumović, rođen 1990. godine u Novom Sadu. Završio je Osnovne akademske studije, Studijski program vajarstvo na Akademiji umetnosti u Novom Sadu 2017. godine, u klasi prof. Borislava Šuputa. Trenutno je student Master akademskih studija, pod mentorstvom docenta Nikole Macure. Zaposlen je kao saradnik u nastavi na Katedri za vajarstvo, Akademije umetnosti u Novom Sadu. Učestvovao je na više kolektivnih izložbi i projekata.

naumaesthetics@gmail.com