Welcome
Home
Kontakt


KATEGORIJE

PRETRAGA
Pronadji
sve reči
bilo koju reč
kompletnu frazu
Prikaži


Bez slikaDesign by Art4m 2005.
Copyright © Info-Tours.NET 2005.
Home > Vesti > IZVOĐAČI UB-LAJKOVAC: PUSTILI DA KOROV OKUJE DRUM
IZVOĐAČI UB-LAJKOVAC: PUSTILI DA KOROV OKUJE DRUM | 14.12.2018.
Za oštećenja nastala na deonici Koridora 11, od Uba do Lajkovca, delimično je odgovoran glavni projekat CIP-a i činjenica da je nadležni godinama nisu održavali.. Izvor:Večernje novosti, S.Bulatović

U to veruju izvođači "Putevi Užice" i "Planum". Firme, od kojih je naplaćena bankarska garancija od oko 342 miliona dinara, pripremaju tužbu protiv Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture pošto im nije prihvaćen 738,7 miliona dinara "težak" odštetni zahtev, pišu Večernje novosti.

Među dokumentacijom su i fotografije potpuno zapuštene deonice, nastale nešto više od godinu dana pošto je predata investitoru.

Izvođači su skoro godinu dana po završetku radova, skoro čitavu 2015. godinu, održavali deonicu do tehničkog prijema. Dve godine nakon toga, tokom 2017, pojavile su se pukotine. Izvođači su počeli sanaciju, ali su ih posle 40, od ugovorenih 120 dana, sklonili sa gradilišta.

Kada su otkrivena oštećenja na deonici Ub - Lajkovac, izvođači su prista li da je saniraju i zamene sve što je nekvalitetno.

"Morali smo da propisano ispitamo i vidimo da li je neophodna sanacija. Skinuli smo sloj asfalta, ispitali ga i ispostavilo se da je dobar. Skinuli smo donje slojeve i ispostavilo se da zadovoljavaju sve ktiterijume. Niko nije hteo da se složi da se sve menja. Išli smo logikom da možda ne treba sve srušiti. Projekat sanacije CIP-a je predvideo preveliki obim radova. Mi smo verovali da je sanacija mogla da se izvede mnogo jeftinije. To bi bio simboličan iznos u odnosu na cifre koje se sada pominju. CIP kao da je kroz novi projekat ispravljao svoje greške iz glavnog projekta", objašnjava Ratomir Todorović, direktor Planuma.