Welcome
Home
Kontakt


KATEGORIJE

PRETRAGA
Pronadji
sve reči
bilo koju reč
kompletnu frazu
Prikaži


Bez slikaDesign by Art4m 2005.
Copyright © Info-Tours.NET 2005.
Home > Vesti > RADOJIČIĆ UPOZORAVA NA MRAZ I LED U BEOGRADU
RADOJIČIĆ UPOZORAVA NA MRAZ I LED U BEOGRADU | 17.12.2018.
Gradonačelnik Beograda prof. dr Zoran Radojičić obišao je radnike javnih preduzeća Zelenila, Čistoće, Beograd puta i Parking servisa na terenu... Izvor:Tanjug

RADOJIČIĆ UPOZORAVA NA MRAZ I LED U BEOGRADU

Oni su angažovani na čišćenju snega i osposobljavanju grada.

Putevi prvog prioriteta su sve vreme tokom padavina bili prohodni. Znači da Beograđani nisu imali problem da stignu do institucija od kojih zavisi kvalitet njihovog života kao što su bolnice, pošte...Radilo je više od 2.000 ljudi bez prestanka, u tri smene, a 300 naših vozila i mašina je na terenu. Posuli smo oko 3.000 tona soli i agregata. I u ovom momentu ekipe su na terenu, istakao je gradonačelnik Beograda.

Sneg je prestao da pada pre nekoliko časova i sada je lakše pristupiti ulicama drugog i tre ćeg prioriteta, preneo je Beoinfo.

Oko 30 procenata ulica drugog prioriteta je očišćeno i cilj je da naredna dva dana postignemo potpunu prohodnost ovih saobraćajnica. Sada, kada je prvi prioritet 100 posto čist, pojačane resurse prebacujemo na drugi prioritet. Veliki problem će biti izuzetno niske temperature koje očekujemo, jer je sneg koji je pao mokar, i lediće se, kako na kolovozima i pešačkim stazama, tako i na krovovima. Ledenice i sneg sa krovova su opasnost na koju posebno molim sugrađane da obrate pažnju, rekao je Radojičić.

Ekipe JKP „Zelenilo Beograd” su na terenu i bave se granama i banderama koje je sneg oborio.

Od 2014. za vreme katastrofalnih nepogoda i poplava nismo imali ovako veliki broj stabala i grana koje su oborene. Ekipe Zelenila su na terenu i prioritet su ulice gde je drveće zaustavilo saobraćaj ili kretanje pešaka. Tokom naredna 24 sata svo drveće koje je na javnim površinama i u nadležnosti je gra da biće uklonjeno, kazao je gradonačelnik.

On je apelovao na građane da očiste sneg ispred svojih kuća i lokala.

Sutra je radni dan, putevi do škola i poslova su prohodni, ali molim sugrađane da budu strpljivi i oprezni, kazao je Radojičić.

Moramo da sarađujemo i da zajedno rešimo ovaj problem, a sve gradske službe biće na terenu u tri smene dok se potpuno ne uspostavi funkcionalnost kako centralnih tako i rubnih delova grada. Očekuju nas minusi i nove padavine, zato sutra molim za oprez prilikom odlaska na posao i u školu bilo da idete autom ili pešačite, rekao je Radojičić.

Tokom vikenda na teritoriji grada palo je vise od 70 litara padavina po metru kvadratnom, u toku 48 sati, snežni pokrivač je bio i do 50 centimetara. Sneg koji je pao je specifičan, izuzetno je mokar i težak.

U glavnom gradu se očekuje temperatura i do minus osam u centru, a i nekoliko stepena niže u rubnim opštinama.

Gradonač elnik ističe da će stanovi Beograđanima biti topli jer „Beogradske elektrane” i dalje greju bez prestanka.

S druge strane, sa temperaturama u minusu, očekuje se povećanje broja pucanja cevi, ali su ekipe spremne da u najkraćem roku reaguju na probleme.

Osvrnuvši se na to da je zbog snega bilo problema sa tramvajima i trolejbusima, gradonačelnik je naglasio da od 17 sati tramvajski saobraćaj ponovo funkcioniše.