Welcome
Home
Kontakt


KATEGORIJE

PRETRAGA
Pronadji
sve reči
bilo koju reč
kompletnu frazu
Prikaži


Bez slikaDesign by Art4m 2005.
Copyright © Info-Tours.NET 2005.
Home > Vesti > U NEKIM DELOVIMA SRBIJE I DO POLA METRA SNEGA
U NEKIM DELOVIMA SRBIJE I DO POLA METRA SNEGA | 04.01.2019.
Sneg u četvrtak uveče najviše pada na području zapadne, jugozapadne i centralne Srbije, a u nekim delovima zemlje dostigao je i više od pola metra... Izvor:Tanjug

Saobraćaj se na pojedinim deonicama odvija otežano i usporeno, ali vanrednih zastoja i prekida nema, rečeno je Tanjugu u AMSS.

Svi prilazi zimskim turističkim centrima su prohodni.

Da bi putevi širom Srbije bili prohodni angažovana su 424 snegočistača, 186 građevinskih mašina i više od 1.750 radnika.

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić rekao je večeras da su ekipe Zimske službe trenutno u ulicama drugog prioriteta, te da je i dalje na snazi četvrti stepen pripravnosti, kako će biti i sutra i tokom vikenda, zbog najavljenog ledenog talasa.

Sneg koji pada u Novom Sadu nije uticao na odvijanje saobraćaja, i nije bilo poblema u funkcionisanju gradskih službi.

Sneg koji čitavog dana pada u Kragujevcu, izazvao je dosta problema vozačima, a kako navode lokalni mediji, tokom dana se desilo i desetak saobraćajnih nezgoda.

Kao i uvek, u ovakvim vremenskim uslovima, najteža situacija je na putu Ivanjica – Novi Pazar preko Brda i Odvraćenice, rečeno je Tanjugu u Putevima Srbije.

Iz tog javnog preduzeća apeluju na vozače da budu maksimalno oprezni oko Ivanjice, Užica, Valjeva, Kolubare, Zaječara, Kragujevca, Kruševca, Kopaonika, Vranja, Novog Pazara, Požege, ali i Bačke, Novog Sada i na Kosovu.

"To su najkritičniji delovi Srbije po pitanju snega i stanja na putevima", navode nadležni.

Železnički, avio i rečni sabraćaj odvijaju se normalno.

Tokom dana, najveći problem desio se na Ibarskoj magistrali, na prilazu Beogradu k od Rušnja i Meljaka, gde je zbog dva lančana sudara formirana kolona od 15 kilometara.

Snežni pokrivač u nekim delovima Srbije, kao što su sela oko Nove Varoši, dostigao je i više od pola metra, a slična situacija je i na Zlataru, Zlatiboru, Kopaoniku i Jabuci, gde sneg pada od juče.

Na Divčibarama je napadalo 32 centimetra, dok ga na ski-stazi Crni vrh ima i desetak centimetara više.

U planinskim selima Nove Varoši - kao što su Akmičići, Božetići, Jesonovo i Bela Reka situacija je najteža, ali bi zahvaljujući teškoj mehanizaciji koja danonoćno radi, do kraja dana putevi mogli da budu raščišćeni.

U Prijepolju u višim delovima opštine ima do 50 centimetara snega.

U Vranju je bilo poledice i ugaženog snega na kolovozu, ali je prohodno i na najkritičnijim planinskim putnim pravcima prema Krivoj Feji, Poljanici i Mijovcu.

Iz AMSS i večeras upozoravaju da na pojedinim deonicama ima do pet centimetara sn ega, pa su vozačima potrebi i lanci. Oni navode da je situacija najbolja na severu zemlje gde nema snega na kolovozima.

Republički Hidrometeorološki zavod izdao je danas upozorenje na snežne padavine na području Srbije i to sve do 7. januara.