Welcome
Home
Kontakt


KATEGORIJE

PRETRAGA
Pronadji
sve reči
bilo koju reč
kompletnu frazu
Prikaži


Bez slikaDesign by Art4m 2005.
Copyright © Info-Tours.NET 2005.
Home > Vesti > ODŠTETU PLAĆAJU I PORODICE PIJANIH VOZAČA, NADOKNADE DO 2,5 MILIONA EVRA
ODŠTETU PLAĆAJU I PORODICE PIJANIH VOZAČA, NADOKNADE DO 2,5 MILIONA EVRA | 19.08.2019.
Beograd -- Pored zatvorskih i drugih kazni, vozači koji pod uticajem alkohola izazovu saobraćajnu nesreću mogu da plate odštetu i do 2,5 miliona evra. Izvor:Večernje novosti

Naime, oni gube prava iz osiguranja, odnosno postaju takozvani regresni dužnici prema osiguravajućem društvu koje je oštećenoj strani isplatilo novčanu nadoknadu.

"U situaciji kada vozač pijan izazove saobraćajnu nezgodu, u krajnjoj instanci će isplatiti kompletnu materijalnu i nematerijalnu štetu koju je pričinio. Ti iznosi mogu da budu i višemilionski, a isplata može da potraje i više godina, i ne može se izbeći", objašnjava za Novosti Duško Jovanović, generalni sekretar Udruženja osiguravača Srbije (UOS).

Po sadašnjem zakonu, maksimalni iznos po jednoj saobraćajnoj nezgodi je za šette na stvarima je 200.000 evra i milion evra za štetu na licima.

Predlogom novog zakona predviđen je novi limit i to 500.000 evra za stvari i 2,5 miliona evra za štetu na licima.

"U EU je limit pet miliona evra pa naši vozači moraju to da imaju na umu kada voze van Srbije", kaže sekretar USO.

U slučaju da onaj ko je izazvao nezgodu ode u zatvor, štetu će platiti njegova porodica ili će biti isplaćena iz njegove imovine, ili tek kada izađe iz zatvora, ali sa kamatom koja z natno podiže ukupnu sumu, pišu Novosti