Welcome
Home
Kontakt


KATEGORIJE

PRETRAGA
Pronadji
sve reči
bilo koju reč
kompletnu frazu
Prikaži


Bez slika



Design by Art4m 2005.
Copyright © Info-Tours.NET 2005.
Home > Vesti > SA AERODROMA U KRALJEVU KREĆU PRVI AVIONI: LINIJE ZA BEČ I SOLUN
SA AERODROMA U KRALJEVU KREĆU PRVI AVIONI: LINIJE ZA BEČ I SOLUN | 19.10.2019.
Kraljevo -- Odlukom Vlade Srbije proglašene su dve linije u javnom interesu u vazdušnom saobraćaju koje će saobraćati sa Međunarornog aerodroma "Morava"... Izvor:B92

SA AERODROMA U KRALJEVU KREĆU PRVI AVIONI: LINIJE ZA BEČ I SOLUN

To su avio-linije Kraljevo–Beč–Kraljevo i Kraljevo–Solun–Kraljevo. Na obe linije vazdušni saobraćaj će se odvijati tri puta nedeljno.

Prvi letovi sa Međunarodnog aerodroma "Morava" krenuće u decembru, na liniji Kraljevo-Beč-Kraljevo, nakon što na javnoj nabavci bude izabrana kompanija koja će saobraćati na ovoj liniji od javnog interesa.

Letovi na liniji za Beč odvijaće se od 1. decembra 2019. godine do 31. decembra 2021, dok će se letovi za Solun odvijati sezonski, u periodu od 10. marta do 15. oktobra 2020. i u periodu od 10. marta do 15. oktobra 2021.

Odluke o proglašenju linije od javnog interesa donosi se za linije koje su značajne za saobraćajno povezivanje i brži razvoj nedovoljno razvijenih regiona u Republici Srbiji, a za koje ne postoji komercijalni interes za redovan avio-prevoz. Opslužno područje Arodroma "Morava", pored okruga u centralnoj Srbiji, obuhvata i deo BiH, odnosno Republiku Srpsku, i Crnu Goru, a procenjuje se na oko tri miliona ljudi.

Prema analizama koje su rađene za potrebe uspostavljanja linija od javnog inte resa, u ovom trenutku u Srbiji posluje oko 450 kompanija iz Austrije koje zapošljavaju više od 13.000 ljudi, dok kompanije u potpunom ili delimičnom vlasništvu grčkih državljana zapošljavaju više od 25.000 radnika u Srbiji.

"Aerodromi Srbije", kao operater na Aerodromu "Morava", spremni su za početak obavljanja redovnog avio-saobraćaja. Vlada Srbije obezbedila je neophodna sredstva za ove dve linije od javnog interesa za ovu i naredne dve godine.