Welcome
Home
Kontakt


KATEGORIJE

PRETRAGA
Pronadji
sve reči
bilo koju reč
kompletnu frazu
Prikaži


Bez slikaDesign by Art4m 2005.
Copyright © Info-Tours.NET 2005.
Home > Vesti > KONKURS ZA SUBVENCIJE U TURIZMU: ZA FINANSIRANJE PROJEKATA UKUPNO 875 MILIONA
KONKURS ZA SUBVENCIJE U TURIZMU: ZA FINANSIRANJE PROJEKATA UKUPNO 875 MILIONA | 17.01.2020.
Beograd -- Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija raspisalo je javni konkurs za dodelu subvencija za finansiranje projekata razvoja turizma u 2020. godini... Izvor:Tanjug

Ove godine će biti izdvojeno 875 miliona dinara za projekte u turizmu, od čega 750 miliona dinara za turističku infrastrukturu.

Kako za "Politiku" kaže Miroslav Knežević, državni sekretar u Ministarstvu trgovine, jedan konkurs je namenjen za projekte turističke infrastrukture, za koje se može konkurisati do 30. juna, a drugi koji se odnosi na promociju, edukaciju i treninge u turizmu, otvoren je do 31. marta.

Prvi konkurs je inače usmeren na lokalne uprave i turističke organizacije koje mogu da konkurišu sa različitim turističkim sadržajima. Knežević ističe da država svake godine učestvuje u finansiranju ovih projekata u turizmu.

Na primer, prošle godine subvencionisali su sadržaje u Vrnjačkoj Banji, na Zlatiboru, u Sokobanji. "Mnogo sadržaja poput parkova, pešačkih, biciklističkih i staza zdravlja, vidikovaca, finansira na ovaj način i država.

Tako se, između ostalog, stimuliše razvoj, a privatni sektor, sa druge strane, ulaže u smeštajne kapacitete, kako bi se zaokružila i upotpunila turistička ponuda, kaže Knežević.

Kak o je navedeno na sajtu Ministarstva trgovine, prilikom dodele ovih sredstava poštovaće se kriterijumi koji se odnose na stepen usklađenosti projekata sa Strategijom razvoja turizma Srbije, razvojem prioritetnih turističkih proizvoda, turističkih prostora, kao i na adekvatno upravljanje turističkim resursima i razvojnim procesima u turizmu.